NB I

Egervári: a vezetők által kitűzött cél nem reális

A szakember szerint a jelenlegi helyzetben nem tudja a DVTK-t az első hatba vezényelni.

Egervári Sándor vasárnap lemondott vezetőedzői posztjáról a DVTK-nál. Az ex-tréner pár napot még marad a miskolciaknál, mivel a büki edzőtáborban lévő gárdát nem hagyja el, amíg a klub vezetői meg nem találják az utódját. A szakember a boon.hu-nak nyilatkozott a döntése miértjéről.

– Elfogytak a játékosok, nem sikerült úgy, és akkorra megerősíteni a csapatot, hogy a vezetők által kitűzött cél reálisan elérhető legyen. Elekre az Eb után már nem számíthatunk, ahogy Egerszegire sem. James, Barczi és Koman, valamint a kölcsönben itt szerepelt Novothny már távozott, és meghatározó játékosok ilyen számban nem érkeztek. Ugrai lehet a harmadik új ember, de ő a sérülése miatt 2 hónapja nem rúgott labdába, így Lázár és a spanyol Vela az, aki beépíthető lenne. Többször elmondtam már: ahogy a kőműves tégla nélkül, az edző sem tud játékosok nélkül építkezni. Persze vannak a keretben fiatal labdarúgók is, de velük együtt is kevesen vagyunk. Az első hatba kerülés, amit a vezetőség előirányzott, a jelen helyzettel nincs szinkronban – indokolta döntését Egervári Sándor.

Arra a felvetésre, hogy ha a célkitűzés szolidabb cél elérésére módosulna, akkor maradna-e, így felelt:

– A tavaszi eredmények alapján a csapat a 7. helyen végzett, összességében a 9. helyen zárt, de én a tavaszihoz mérten szerettem volna előrelépést. Ennek szellemében terveztünk erősítéseket, hogy legalább egy lépcsőfokot haladva, a 4–6. helyen végezhessünk. Erre nem igazán látok esélyt, és mivel edzőként nem a visszalépésben gondolkodom, az elválás mellett döntöttem. Azok után, hogy az elmúlt hetekben jeleztem aggályaimat a klub minden szintű vezetésének, sajnos a változások nem következtek be. Ezért úgy láttam tisztességesnek és korrektnek, hogy elváljunk, elhatározásomról szóban és írásban is tájékoztattam a klub vezetőjét. Harag nincs bennem, felelősöket nem akarok keresni, kívánom a klubnak és szurkolótáborának, hogy a lehető legtöbb sikerben legyen részük a jövőben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik