NB I

Válogatott kapust igazolt a Vasas

Polekszics kölcsönbe érkezik Békéscsabáról.

Ahogy a Rangadó.hu korábban elsőként beszámolt róla, a Békéscsabán élő szerződéssel rendelkező Vukasin Polekszics egy évig a Vasas játékosa lesz. A 33 éves, 37-szeres montenegrói válogatott kapus esetében az angyalföldieknek a kölcsönszerződés lejártával opciós joguk lesz leigazolni újabb egy évre – tájékoztatta a klubhonlapotVancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója.

– Örömmel jöttem a Vasasba, köszönöm a szakmai vezetés bizalmát. Tíz éve védek Magyarországon, és megszerettem itt élni. Jó döntésnek tartom ma is, hogy idejöttem. Hála Istennek a montenegrói válogatottnál a mai napig első számú kapusként számítanak rám – kezdte Polekszics.

– Soha jobbkor nem kerülhettem volna a Vasashoz, mert felnőtt pályafutásom során most érzem magam a legjobb formában. Rutinosabb lettem, nagyon sok meccs van bennem, és remélem, még 7-8 évig kitart még a pályafutásom. Azt üzenném a Vasas-szurkolóknak, hogy álljanak mellettünk, és hogy ezúttal nagyon remélem, hogy a 2016–2017-es bajnokságban nem fognak szenvedni a kiesés rémétől, mint a múlt idényben – tette hozzá.

Lippai József kapusedző a kölcsönszerződés aláírása után elmondta, sokat várunk Polekszicstől, főleg a stabilitást, azt a nyugalmat, amit áraszt magából a kapuban. Nagy erőssége lehet a Vasasnak az, ahogyan a védelmet irányítja, és kiváló a rugótechnikája is.

A kapus az elmúlt bajnokság tavaszi idényét Békéscsabán töltötte, ám mivel a viharsarkiak kiestek az első osztályból, sor kerülhetett kölcsönvételére. Amennyiben a másodosztályú pontvadászat küzdelmeiben a Békéscsaba nem harcolja ki az NB I-be jutást, a Vasassal életbe léphet az egyéves opciós szerződés.

Olvasói sztorik