NB I

Holland gólvágó érkezett a Haladáshoz

A 32 éves Sjoerd Ars kedden orvosi vizsgálaton vesz részt; a liverpooli Polgár Kristóf is kiszemelt Szombathelyen.

Hétfőn délután elkezdtek a felkészülést a 2016/17-es szezonra a Szombathelyi Haladás együttese. A vasiaknál 30 mezőnyjátékos és 4 kapus öltött szerelést a rövid nyári szünet után, és több új arc is feltűnt az első edzésen. A kölcsönből visszatérő fiatalok mellett a Békéscsabáról igazolt spanyol Ezequiel Calvente is csatlakozott a csapathoz, valamint Mészöly Géza vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a zöld-fehérek új játékost igazolnak a napokban, ugyanis már a hétfői gyakorlás végére megérkezett a családjával a tapasztalt holland csatár, Sjoerd Ars.

A 32 éves támadóval szóban már megegyezett a klub, és ha a keddi orvosi vizsgálatokon is megfelel, akkor szerződtetik. Érdekesség, hogy holland Wikipedia oldala szerint a szerződése jövő nyárig érvényes, vagyis a szombathelyieknek ki kell őt vásárolniuk. Sjoerd Ars korábban a De Graafschap, az Omniworld, a Go Ahead Eagles, a RBC Roosendaal, a Zwolle, a NEC Nijmegen és a NAC Breda együttesét erősítette hazájában, illetve szerepelt a bolgár Levszki Szófia, a kínai Tiencsin Teda, valamint a török Konyaspor és Karsiyaka SK színeiben is.A gólátlaga figyelemreméltó, ugyanis a statisztikák szerint 2003 óta 395 tétmeccsen 198 alkalommal volt eredményes. Becsült piaci értéke 500 ezer euró, ennél többre (600 ezerre) csak 2011 januárjában taksálták.

Mészöly Géza továbbá elmondta, hogy a kölcsönből visszatérő fiatal játékosoknak egy hetük lesz bizonyítani itt az első csapat edzésein. A klub természetesen szem előtt tartja MLSZ honoráriumát, és szeretne két 21 év alatti futballistát mindig a pályán tudni.

A tréner azt is elárulta, hogy az érkezők mellett természetesen távozók is lesznek.

Ante Batarelo biztosan távozik, és valószínűleg Szasa Popin, valamint Nagy Patrik sem marad nálunk. Örülnék, ha utóbbi kettőt kölcsönadnánk Sopronba, és erősítenék a másodosztályú társcsapatunkat, ugyanez igaz Katona Mátéra is. A hosszú sérülés után visszatérő Fehér Zoltán sorsa is a következő két hétben dőlhet. Ha egészséges, akkor számolunk vele, de nagyon sokat kihagyott. Schimmer Szabolcsnak két hét múlva lejár a szerződése, és bár elégedett voltam vele a tavasszal, az ő posztján szeretnénk szerepeltetni egy fiatal játékost. Az ő sorsa is ezen héten fog eldőlni.

Mészöly Géza megerősítette a sajtóban megjelent pletykákat, miszerint a Liverpool utánpótlásában pallérozódó jobbhátvéd, Polgár Kristóf, valamint az egyszeres válogatott csatár, Futács Márkó is a Haladás kiszemeltjei között van.

– Polgár Kristóf érkezésével kapcsolatban a napokban kapunk választ. Bízom a pozitív végkifejletben, de Hollandiából is vannak ajánlatai, valamint a DVTK is képben van. A családja szeretné, hogy a Haladásban folytassa, és rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. Futács Márkóval is beszéltem, nagyon szerettük volna leigazolni, és ő is hajlana rá, de a menedzserei máshol képzelik el a jövőjét. A támadó érzi, hogy itt tudna játszani, de sajnos úgy fest, hogy nem minket fog választani.
A Haladás első tréningjéről hiányzott a legutóbb Mezőkövesden kölcsönben futballozó Devecseri Szilárd, aki minden bizonnyal továbbra is kölcsönben szerepel majd, valamint a családi okok miatt a kerethez később csatlakozó belga középpályás, Thomas Wils.

Olvasói sztorik