NB I

Kovács Zoltán: egy minőségi csatár még hiányzik

A Videoton sportigazgatója az új igazolásokról, és a lehetséges érkezőkről is beszélt.

A vidi.hu Kovács Zoltánnal, a székesfehérváriak sportigazgatójával készített egy hosszabb interjút, amelyben Bódi Ádámról és Barczi Dávidról, a két új szerzeményről is szó esett.

– Inkább Bódi Ádámra mondanám, hogy elsősorban szélsőként vehető számításba, de ő is képes középen is magas szinten játszani. Barczi Dávid pedig adott esetben akár a center mögött, a klasszikus „tízes“ pozícióban is jó teljesítményre képes. Szóval nem vonalszélsőkről van szó, univerzális játékosok csatlakoztak a kerethez. Mindenképpen szerettünk volna a támadószekcióban nagyobb merítési lehetőséget biztosítani Henning Bergnek, ezért is örülök, hogy mindketten minket erősítenek a jövőben – mondta a vezető, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy érkezhet-e külföldről játékos.

– Nem mondanám prioritásnak, hogy magyar játékos érkezzen, az a prioritás, hogy minőségi játékosokat igazoljunk. Ez eddig sikerült, és ne felejtsük el, hogy a kölcsönből visszatérő játékosok is bizonyíthatnak most. Várható még akár külföldi érkező is, de nem szeretnék semmilyen konkrétumba belemenni. A nemzetközi piacon még nagyon korán vagyunk, nehézséget okoz a magyar csapatoknak, hogy ilyen korán kezdünk, hiszen a nyugati bajnokságokban szereplő játékosok ilyenkor jellemzően éppen pihenőjüket töltik. Meggyőződésem, hogy a két, már említett játékossal már erősödött is a támadójátékunk, de igen, ettől függetlenül szeretnénk még egy minőségi csatárt is szerződtetni. Azt azonban tudni kell, hogy az egész világ góllövő csatárt keres, mi pedig nem félmegoldásban gondolkodunk, hanem ténylegesen a megfelelő játékost keressük.

Fotó: vidi.hu

Nemrégiben nevezték ki a Videoton élére a norvég edzőt, Henning Berget, mellé pedig még három új edző is csatlakozott a szakmai stábhoz.

– Nagyon optimista vagyok a stábbal kapcsolatban. A három külföldi szakember és Brockhauser István különböző futballkultúrákból érkeztek – bár Henning Berg és Kazimierz Sokolowski korábban már dolgoztak együtt -, de úgy látom, hogy abszolút megvan az összhang. Mindenkinek megvan a maga feladata, a nyáron érkező stábtagok pedig csapatként is nagyon jól működnek együtt azokkal a kollégákkal, akik már korábban is a Vidi sikeréért dolgoztak – nyilatkozta a Videoton hivatalos honlapjának Kovács Zoltán.

Olvasói sztorik