NB I

Pintér: nekem is van részem a sikerben

„Én kezdtem el ezzel a válogatottal a munkát, én hoztam össze a csapat gerincét.”

Szombat délután a Trend FM-en a Sportexpressz című műsor vendége volt Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője, aki feljuttatta csapatát az NB I-be. A múlt heti, Dunaújváros elleni mérkőzés végén ritkán látott jelenetnek lehettünk a szemtanúi, ugyanis a korábbi szövetségi kapitány elsírta magát a televíziós nyilatkozata során. Többek között arról beszélt, hogy nem érdemelte meg azt a bánásmódot, amit az utóbbi időkben kapott a magyar futballközegtől. A tréner a Sportexpresszben erről a jelenetről is szót ejtett.

– Nagyon nehéz erről bármit is mondani. Nagyon sokat kaptam a szüleimtől, édesapám sokat edzett velem, mindig is azt akarta, hogy jó futballista legyek. A szüleim megtanítottak, hogy szemtől szembe mindenkinek csak az igazat mondjam. Akik ismernek, tudják, hogy érzékeny lelkű vagyok, ez váltotta ki belőlem a sírást is. Soha nem akartam a magyar focinak rosszat – kezdte a mezőkövesdiek vezetőedzője.

– Magyarország az irigy emberek országa, a sikeres embereket megpróbálják eltaposni. Nem szabadna valakit úgy gyűlölni, hogy nem is ismerik igazán. Belőlem csak azt látják, hogy minden mérkőzésen azért küzdök, hogy sikeres legyen a csapatom, és győzzön. Sajnos azonban fizetett emberek voltak Győrben is, akiknek az volt a dolguk, hogy durva dolgokat kiabáljanak be nekem. Ezek sem voltak véletlenek. Viszont akiket utálnak, ugyanannyira szeretik is, ez így van rendjén. Nem tettem semmi olyat, ami miatt ezt érdemelném – folytatta Pintér, aki annak is tulajdonítja a felé irányuló közutálatot, hogy a Ferencvárosban játszott, amely megosztó csapat.

– Soha nem fogom megtagadni a Fradit, amíg élek, fradista leszek, ha ezért elítélnek, akkor állok elébe – hangsúlyozta a rádióadásban az edző, majd a válogatottbeli időszakára is visszaemlékezett.

– Én kezdtem el ezzel a válogatottal a munkát, én hoztam össze a csapat gerincét. Dárdai Pál és Bernd Storck munkáját mindenben megpróbálták segíteni, én ezt nem mondhatom el. Az edzőtábor ellen volt mindenki, azt mondták, ilyet Magyarországon nem lehet csinálni. Különböző felméréseket akartam, amiért nagyon nagy támadásokat kaptam, nem egyenlő mércével mérték a szövetségi kapitányokat. Bármit is mondanak, nekem is van részem abban, hogy a csapat kijutott az Európa-bajnokságra. Természetesen szurkolok nagyon a válogatottnak, nagyon kemény a csoport, de bármi megtörténhet – zárta az interjúját Pintér Attila.