NB I

Miriuta Mezőkövesden? A héten minden eldől…

Értesüléseink szerint neves szakemberrel erősítheti meg a szakmai stábot az NB I-be feljutó Mezőkövesd. Ha Pintér Attila marad a vezetőedző, Miriuta László érkezhet segítőnek.

A Rangadó.hu úgy tudja, a korábban a magyar válogatottban is szereplő Miriuta ott volt a múlt hétvégi bajnokin, amikor a Mezőkövesd Zsóry FC könnyedén legyőzte a Dunaújvárost, és ezzel bebiztosította a második helyét az NB II-ben. A feljutót együttest Pintér Attila irányította, aki remek szakembert kaphat segítőnek.

Megkerestük Tállai András országgyűlési képviselőt és államtitkárt, az egyesület elnökét, a klub alapítóját. A politikus nem kívánta megerősíteni, ám nem is cáfolta az értesüléseinket, mint mondta, a héten eldől Pintér Attila sorsa, ezt követően érdemes beszélni arról, ki segíti a munkáját.

– Szurkolói szinten magam is hallottam a Miriutáról szóló híreket – mondta honlapunknak Tállai András, aki boldog, hogy a Mezőkövesd az élvonalban folytathatja, és elárulta, a legjobbak közt is az eddig kiharcolt hírnevükhöz méltón akarnak szerepelni. Hogy ez pontosan mit jelent, arról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke annyit mondott, mindenképpen ki akarják harcolni a bennmaradást, ám a szereplés függ az anyagi lehetőségektől is.

Úgy tudjuk, Miriuta László és Pintér Attila remek kapcsolatban van, érdekesség, hogy korábban mindketten irányították a Győri ETO együttesét.

Miriuta Lászlót tavaly szeptemberben nevezték ki vezetőedzőnek az Energie Cottbusnál, amelynél játékosként nagyon szép éveket töltött. Edzőként is jól mutatkozott be korábbi csapatánál, decemberben meg is hosszabbították a szerződését 2017 júniusáig, idén áprilisban mégis mennie kellett.

– Hamarosan választ kapnak a kérdésre, a tervek szerint Pintér és mások sorsa is eldől a héten – tette hozzá Tállai.

Olvasói sztorik