NB I

Lázár Pál a DVTK-ba igazolt – hivatalos

Négy nap alatt sikerült egyezségre jutni a Debrecenből távozó játékossal.

Hatszoros válogatott, kétszeres magyar bajnok védőt igazolt a DVTK. Lázár Pál az előző három esztendőt Debrecenben töltötte, de nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését. A játékos két évre kötelezte el magát a Diósgyőrhöz – írja a klub honlapja.

– Egy olyan korábbi magyar válogatott játékossal erősödik a Diósgyőr, aki a védekező feladatai mellett sok szerepet vállal a támadók megjátszásában is – mondta el Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Olyan típusú labdarúgó, aki nem előre eldönti a támadás befejezéseket, hanem a játékot olvasva, az adott szituációnak megfelelően olyan technikai megoldásokra törekszik, amiket a társak ki tudnak használni. Egervári Sándor jól ismeri, hiszen korábban a válogatottnál már dolgoztak együtt. Nem hiszem, hogy a DVTK szurkolóinak be kellene őt mutatnom, hiszen az elmúlt években sokszor tört borsot az orrunk alá a Videoton vagy éppen legutóbb a Debrecen játékosaként. Kétszeres bajnok, reméljük, hogy Diósgyőrben is eredményes lesz, nem csak egyénileg, hanem csapatszinten is.

– Négy napja keresett meg a klub, leültünk tárgyalni, és nagyon hamar megegyeztünk – mondta el Lázár Pál. – Sok megkeresésem és több ajánlatom is volt, így jól át kellett gondolnom mindent, hiszen a jövőmről van szó. Miután láttam az edzőközpontot, és tárgyaltam a vezetőséggel, a döntés már könnyű volt. A célom az, hogy a lehető legtöbb meccsen a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból és minél jobb helyezést érjünk el a csapattal. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, hiszen mindenki erősít. Diósgyőrben is az most a legfontosabb az alapozás kezdetén, hogy jó játékosok érkezzenek. Most számomra az a legfontosabb, hogy mielőbb alkalmazkodjak a közeghez és a legjobbamat nyújtsam a pályán és a pályán kívül is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!