NB I

Válogatott védőt igazolt a DVTK

Koman Vladimir szívesen játszana újra külföldön, ezért megfontolna egy jó ajánlatot. Lázár Pál már biztosan a diósgyőriekhez szerződik.

Szerda délután megtartotta első foglalkozását a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. Az elsők között érkezők egyike Lipták Zoltán volt.

– Hamar eltelt ez a pár hét, úgy érzem, sikerült kipihennem magam, vártam a kezdést – fogalmazott a boon.hu-nak a korábbi válogatott kerettag, akit arról is faggattak, mit vár Franciaországban. – Örülni kell annak, hogy kijutott a csapat. Minden mérkőzés élmény lesz, ezt ki kell használniuk a játékosoknak, és ki kell hozni maximálisan azt, amit ki lehet.

Két perccel később egy szintén egykori válogatott, Koman Vladimir érkezett, akivel kapcsolatban már sok helyen megjelent, hogy minden bizonnyal nem marad Diósgyőrben.

– Június 30-ig szól a szerződésem, és jelenleg arra koncentrálok, hogy itt vagyok, az itt elvégzendő munkára – nyilatkozta a középpályás. – Ajánlatot kaptam a DVTK-tól, de egyelőre nem született döntés, nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kitisztulna a kép. Természetesen szívesen játszanék újra külföldön, megfontolnék egy jó ajánlatot, voltak, vannak is megkeresések, de egyelőre olyan szinten tartunk, hogy „lenne-e kedvem…”, vagyis igazából semmi konkrétum nincs. A válogatott? Nem esett jól, hogy nem mehetek, de vannak még célok, lehetőségek, amiket el lehet érni, majd ezekért fogok harcolni.

A szurkolók az edzésen testközelből láthatták, hogy 2 kapus és 16 mezőnyjátékos végzi a feladatokat. Érdekesség, hogy a mezőnyjátékosok között volt Miroslav Grumics, akitől – mivel a szerződése a hónap végén lejár – már elköszöntek a DVTK-nál, nem számolnak vele a következő évadban, de ennek ellenére edzéslehetőséget kért is, kapott is a diósgyőri vezetőktől. Nem volt viszont ott a pályán James Manjrekar, akivel szerződést bontottak a DVTK-nál. A kanadai válogatott védő gyorsan el is kelt, a Vasas szerda kora délután már be is jelentette a szerződtetését.

A megjelent Diósgyőrben, de nem vett részt az első edzésen kategóriában két labdarúgó is található. Az egyik egy távozóban lévő labdarúgó, Novothny Soma, akinek elvileg június 30-ig kellene Diósgyőrbe edzenie az őt kölcsön­adó Napoli, a labdarúgó és a Diósgyőr között korábban létrejött megállapodás alapján. De a csatár bejelentette, hogy nem marad a DVTK-nál – az Újpest kivásárolná az olaszoktól, de a fiatal játékos iránt külföldi csapat is érdeklődik –, így nagy az esély arra, hogy már nem is ölti magára a Diósgyőr edzésszerelését, annak ellenére, hogy „szabadulását” nehezíti, hogy egy olyan háromoldalú megállapodást kellene a lejárta előtt három héttel felbontani, amelynek egyik aláíróját Olaszországban kellene megtalálni.

De Novothny ellenpólusaként feltűnt Diósgyőrben egy olyan futballista is, aki itt akar játszani, és orvosi vizsgálatra érkezett szerdán. Lázár Pálról van szó, aki debreceni születésű játékosként játszott már a Sopron, a Videoton, a török Samsunspor és a Pécs csapatában is, és a magyar válogatottban is hat alkalommal, legutóbb pedig, az elmúlt három évben a Debrecen játékosa volt. Úgy tudják, hogy a 28 éves, 184 centi magas jobb oldali védőt az Újpest is hívta, de a DVTK-t választotta.

Olvasói sztorik