NB I

Mezőkövesden nem elégedettek az MLSZ-szel

A szövetségen kívül Pintér Attila jövője is szóba került.

Az NB II-ből frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry FC ügyvezető igazgatója, Hagyacki József nyilatkozott a boon.hu-nak, ahol többek között beszélt Pintér Attila vezetőedző jövőjéről, és az időhiányról is, ami az MLSZ miatt bekövetkezett náluk.

– A tréner szerződése fél plusz egy esztendőre szól. Ezen a héten akár így, akár úgy, de pontot kell tennünk a szakvezető ügyének végére, hiszen jelentős késésben vagyunk. Az élvonalbeli pontvadászat július 16-án kezdődik, az NB I-es játékosok pedig hetek óta pihennek, stábjaik viszont a háttérben dolgoznak, ennek következtében sok helyen már kialakult kerettel rendelkeznek. Mi pedig most harcoltuk ki a feljutást, szembesültünk számos feladattal, megoldásra váró problémával. Még véletlenül sincs szándékomban megbántani az MLSZ-t azért, mert volt egy-két hétvégi szünet az NB II-ben, de ez minket most nagyon hátrányosan érintett. Ha folyamatosan játszunk, akkor nem futunk ki az időből – válaszolta az ügyvezető igazgató, aki még hozzátette, hogy Tállai András, politikus-elnökük joga és dolga az, hogy a vezetőedzővel a folytatás részleteiről megegyezzen.

Hagyacki József aztán a lehetséges igazolásokról is szót ejtett.

– Jövés-menés nyilván lesz, már csak azért is, mert vannak lejáró szerződéssel rendelkező, nálunk kölcsönben futballozó és általunk kölcsönbe adott labdarúgóink. Sorsukról, amennyiben nálunk folytatja munkáját, akkor Pintér Attila dönt, majd rám marad a finommunka, a szerződések részleteinek tisztázása. Annak nincs különösebb jelentősége, hogy a játékossal vagy a menedzserével tárgyalok és annak sem, hogy én utazom, vagy a sportoló jön hozzánk. Az sem titok, hogy elnökünk mindenről tud, őt mindenről tájékoztatjuk, ez már csak azért is magától értetődik, hiszen a végső szó az övé. Most egészen biztosan nagyon mozgalmas napok és órák várnak ránk: sokat tettünk annak érdekében, hogy ez így legyen. A munka egy részét sikerrel végeztük el, a fiúk bejutottak a tizenkét csapatos legmagasabb osztályba, feladataink ezáltal hirtelenjében megsokasodtak.

Olvasói sztorik