NB I

Korábbi lengyel válogatott került a Videotonhoz

Kazimierz Sokolowski csatlakozott a fehérváriak szakmai stábjához.

Kazimierz Sokolowski is csatlakozott a Videoton szakmai stábjához – a lengyel szakember a Legia csapatánál is együtt dolgozott Henning Berggel – írja a klubhonlap.

Sokolowski 1963. február 11-én született a lengyelországi Szczecinben. Játékosként a Pogon Szczecinben, a norvég Tromsöben és a szintén norvég Asker együttesében szerepelt. A lengyel válogatottban 2-szer lépett pályára. Edzőként dolgozott a norvég Sandefjord, a Valerenga és az SK Brann csapatainál. Pályaedzőként a Legia Varsónál is Henning Berg munkáját segítette, együtt nyertek lengyel bajnokságot és kupát. A szakember 2 évre érkezett a Vidihez.

– Kazimierz Sokolowski komoly tapasztalattal rendelkező szakember, aki játékosként a lengyel válogatottban is szerepelt, pályaedzőként pedig már dolgozott együtt Henning Berggel. A klasszikus pályaedzői teendők mellett a fő feladata a játékosok egyéni elemzése és képzése lesz a csapatnál – mondta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

A fotót a vidi.hu készítette.

– Huszonhat évesen igazoltam Norvégiába, megtetszett az ország, megtanultam a nyelvet és ott kezdtem el edzőként dolgozni, majd Henninggel szép időszakot töltöttünk el a Legia kispadján. A magyar labdarúgás múltját Lengyelországban jól ismerik, nekem pedig mindig a technikás futball és a két nép barátsága jutott eszembe, ha Magyarország került szóba. Tetszik az ország kultúrája is, örülök, hogy itt dolgozhatok – nyilatkozta a szakmai stáb legújabb tagja, Kazimierz Sokolowski.

– Akkor találkoztunk először, amikor vezetőedzőként dolgoztam a Lyn Oslo csapatánál. A fia a játékosom volt, ő pedig szintén a klubnál dolgozott. Ezt követően többször találkoztunk ellenfélként Norvégiában, majd a Legia-nál kézenfekvő volt, hogy őt válasszam segítőnek, hiszen remekül ismeri a lengyel futballt is. Remekül tudtunk együtt dolgozni, ezért szerettem volna Fehérváron is folytatni a közös munkát. Remek meglátásai vannak a labdarúgással kapcsolatban és a játékosok egyéni fejlesztésében is nagy szerepe lesz a jövőben, örülök, hogy már a felkészülés elején csatlakozni tudott a szakmai stábhoz – mondta kollégájáról a vezetőedző, Henning Berg.