NB I

Merész kijelentés: Hemingway szerint emelkedett a bajnokság színvonala

A Honvéd jövőre megcélozza az európai kupaindulást.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonos értékelte a mögöttünk hagyott NB I-es szezont, a Magyar Futball Akadémia hazai és nemzetközi szereplését, illetve a klub honlapján beszélt az igazolásokról, az új utánpótlásközpontról és stadionról, valamint természetesen a célkitűzésekről is.

– Felemás szezonunk volt, az utánpótlás csapataink jól teljesítettek, a gyerekek beépítése jól halad. El kellett volna értünk az európai kupaindulást, tehát legalább a negyedik helyen kellett volna végeznünk a bajnokságban vagy hozni a Magyar Kupát. Ám ez nem sikerült, persze az okok megvannak, a hibát pedig magunkban kell keresni és persze ott van a két játékvezető, aki elvett tőlünk vagy nyolc pontot.

Hemingway azt is hangsúlyozta, csak 50 százalékban lehetnek elégedett a szezon végén. Az üzletember meglátása szerint az NB I-es bajnokság idén tovább erősödött, a színvonal pont 12 csapatos rendszernek köszönhetően emelkedett. Hemingway nem tartja szerencsésnek, hogy az új szezonban az MLSZ-döntés értelmében az NB II-ben kötelezően, míg az NB I-ben anyagi támogatás ellenében már két 1996. január 1-je után született játékost kell csapatba állítaniuk, mivel szerinte minőségi hiány van a fiatalok tekintetében. Ennek ellenére hangsúlyozta, minden elvárásnak megfelelnek az új szezonban is.

Az új igazolások kapcsán elárulta, hogy minden pozícióban van 3-4 jelöltjük, olyan játékosokat igazolnának, akik erősítést jelentenek a klub számára. Céljuk jövőre sem lehet más, minthogy európia kupaindulást érő helyen végezzenek, ami az elmúlt kilenc évben ötször már sikerült is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik