NB I

Debrecenben a támadósor megerősítése a prioritás

Kondás Elemér szerint nem tudták megfelelően pótolni a télen távozó Balogh Norbertet.

Több csapat is harcolt a második helyért az NB I április végén befejeződő szezonjában, és bár sokáig úgy tűnt, a Debreceni VSC kaparinthatja meg az ezüstérmet, a dobogó második fokára a Videoton ért oda, a hajdú-bihariak pedig végül bronzéremmel gazdagodtak. Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője értékelte a csapata idényét, és beszélt a tervezett erősítésekről, az Európa Ligáról és a következő szezon célkitűzéseiről is a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

– A magunk mögött hagyott bajnokságban a dobogó megszerzése volt a cél, ami sikerült is. Szerettünk volna előrébb végezni, de nagyon sűrű volt az élmezőny, és az utolsó fordulókban értékes pontokat vesztettünk, így a második hely végül nem jött össze. A télen Palermóba távozó Balogh Norbert értékes játékosunk volt, és bár egy ember távozását nem lenne szabad megéreznünk, őt mégsem tudtuk megfelelően pótolni – annak ellenére sem, hogy a télen érkező futballisták, Takács Tamás, Holman Dávid és Djelmic is remekül illeszkedtek be a csapatba – értékelt Kondás.

– Ezért is lesz fontos a nyári átigazolási időszak. Bódi Ádám már távozott a Videotonhoz, ő érzékeny veszteség, de mint mondtam, egy fecske nem csinál nyarat – a játékos szeretett volna váltani, a fehérváriak pedig lényegesen nagyobb költségvetéssel gazdálkodnak, mint mi, így nem volt mit tenni. A klub természetesen dolgozik az erősítéseken, Djelmic például hasonló pozícióban játszik, mint Bódi, az ő leigazolásánál már előre is gondolkodtunk. Több igazolást is tervezünk, különféle posztokra, de Balogh téli, valamint Sidibe és Coulibaly nyári távozása miatt a támadószekció megerősítése a prioritás.

A Debrecennel kétszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes vezetőedző a nemzetközi szereplés miatt szokatlanul korán kezdődő következő szezon céljainak ismertetésével zárta az interjúját:

– Az Európa-bajnokság miatt hamarabb ért véget az idei bajnokság, de június végén már pályára lépünk az Európa Liga selejtezőjében, így nem volt sok idő a kikapcsolódásra, a játékosok mindössze 2-3 hét pihenőt kaptak a felkészülés megkezdése előtt. A nemzetközi kupában természetesen jobb eredményt szeretnénk elérni, mint tavaly, minél több kört próbálunk menni a sorozatban. Hogy kit szeretnénk elkerülni? Kiemeltek leszünk, tehát hozzánk sorsolnak, de a keleti régióban lévő csapatok között van pár igencsak veszélyes, ráadásul arrafele az utazást is nehezebb megoldani. Célok a bajnokságra? Szeretnénk ugyanígy legalább a dobogót elérni, de minden szezonban megpróbálunk javulni, és előrébb végezni, mint az azt megelőzőben – mondta Kondás Elemér.

Olvasói sztorik