NB I

Vaskó: nem lesz még egyszer kiesőjelölt a Vasas

„Hazatért” a rutinos hátvéd, noha még sosem játszott a nagycsapatban az angyalföldieknél. A Békéscsaba kiesését nehezen dolgozta fel.

Vaskó Tamás nevelőegyesületében folytatja, mint arról a Rangadó is beszámolt. A 32 éves hátvéd a Békéscsaba színeiben futballozott a múlt szezonban, a csabaiak azonban végül nem tudtak megkapaszkodni az első osztályban, így Vaskó a váltás mellett döntött.
– Nagyon nehéz sportolóként egy ilyen kudarcot, mint a kiesés, feldolgozni. Én személyesen sem ehhez vagyok hozzászokva, bár tavaly Dunaújvárosban is részem volt benne. De eddig inkább bajnoki címért harcoltam – fogalmazott a Rangadónak Vaskó Tamás – Békéscsabán a bajnokság elején eltelt pár meccs, míg hozzászoktam a csapathoz. Az őszi szezonnak köszönhetően estünk ki, de sajnos tavasszal is sok pontot vesztettünk el olyan meccseken, amikor nyerhettünk volna és talán meg is érdemeltük volna. Mindenkin nagy nyomás volt végig, borzasztóan csalódott voltam a búcsú miatt.
A korábban a magyar válogatottban is pályára lépő, Angliában is megfordult védő számára prioritás volt az első osztály, ezért jelezte a békéscsabai klubnál, hogy távozna – a Vasas pedig a legjobbkor jött képbe.

– A csabai vezetőség elfogadta a döntésemet és nagyon korrektek voltak, bár szerettek volna megtartani. Mindenben segítettek, köszönettel tartozom nekik. Voltak más lehetőségeim is a Vasas mellett, sok mindent figyelembe kellett venni. Ez volt a legjobb döntés a karrierem és a családom szempontjából is. Remélem, itt is hozzá tudok tenni annyit vagy még többet a csapat szerepléséhez, mint Békéscsabán. Ha más erősítések is jönnek, nem szeretnénk a kiesőzónában szerepelni és szerintem nem is fogunk.
– A klubot jól ismerem, de nyilván sokat változott azóta, hogy elmentem. Ha látják, hogy jó teljesítményt nyújtok, könnyebb lesz a beilleszkedés, eddig is mindenhol általában jól ment ez, a Vasasnál kifejezetten kedvesen fogadtak. Czvitkovics Pétert, Remili Mohamedet, Hangya Szilevsztert már korábbról ismertem, nagyon szimpatikus társaság – nyilatkozta a tizennégy éves korától évekig a Vasas utánpótlásában futballozó Vaskó.
A vezetőedzővel, Michael Oenninggel még nem beszélt, de a keretet és a körülményeket ismerve bízik benne, jövőre nyugodtabb – és sikeresebb – szezonja lesz neki és csapatának is, mert a Vasasnál adottak a körülmények a jó munkához. Vaskó pedig a védelem irányításával járulhat ehhez hozzá.
– Nem az én dolgom eldönteni, hogy miben lehet jobb a csapat, de abban bízom, hogy eredményesebb lesz a szezonunk. A célkitűzéseknél realistának kell persze lenni, de szerintem mindig a maximumra kell törekednünk. A klubnak és a szurkolóknak ideje lenne végre örömet szerezni Angyalföldön, ebben szeretném segíteni őket. A pályán a kommunikációból is igyekszem kivenni a részem, ott folytatva, ahol eddig is, mert ezzel a játékostársaimnak is segíthetek, és saját magamnak is a beilleszkedésben – tette hozzá végül a Vasas legfrissebb szerzeménye.

Címlapfotó: vasafc.hu

Olvasói sztorik