NB I

Sándor György nem zárja ki, hogy visszatér a Vidibe

Minél hamarabb szeretne megegyezni új klubjával az Ausztráliából hazajövő középpályás.

Sándor György magyar bajnokként és csapatkapitányként nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot a Videoton FC-től 2015 májusában, így távozott. Új csapata az ausztrál Perth Glory lett, ahol 24 bajnoki mérkőzésen szerepelt az idény során és négy gólt szerzett. 2016-ban azonban felbontotta szerződését a távoli kontinensen, és visszatért Magyarországra, a Rangadó.hu-nak pedig sikerült is elérnie a kilencszeres válogatott középpályást.

– Családi okokból bontottam fel ausztráliai szerződésem. Tavaly kétéves megállapodást kötöttem, ráadásul a hosszabbításról szerettek volna tárgyalni velem, de feleségemmel inkább hazajöttünk – kezdte Sándor.

– A jövőmet az NB I-ben képzelem el, de konkrét ajánlatot még nem kaptam. Ügynökeim – Filipovics Vladan és Szabó Tibor – dolgoznak azon, hogy minél jobb lehetőségeim legyenek. Remélem, hogy a hét folyamán ez eldől, új klubomban az első naptól szeretnék edzésbe állni – mondta a Vidivel az EL-csoportkört is megjárt játékos.

De vajon visszatérne-e a fehérváriakhoz?

– Semmi sem kizárt… – válaszolta Sándor György.

Viszonylag kevés magyar játékos választ olyan távoli állomást arra, hogy belekezdjen a légióséletbe, mint a korábbi győri és újpesti labdarúgó.

– Megérte elmennem oda. Minden szempontból jól éreztük magunkat, remek színvonalú bajnokságban próbálhattam ki magam. Számos sikerélmény is volt benne, pozitívnak ítélem meg az elmúlt egy évet. Döcögősen kezdtük a szezont, de a nézőszámban ez nem is látszott meg, ugyanannyian jártak meccsre. Amikor viszont elkezdtek jönni az eredmények, újabb és újabb csúcsokat döntött a látogatottság, tízezer fő körüli átlagot tudtunk produkálni – mesélt ausztrál élményeiről Sándor, aki szerint a vezetőség különösen elégedett volt azzal, hogy a rájátszásba is sikerült bekerülni.

– Bár az első körben kiestünk, a teljesítményünknek abszolút pozitív visszhangja volt – értékelt a középpályás. Sándor “útközben” egy magyar csapattársat is kapott Vadócz Krisztián személyében, de mint mondja, ennek nem ő volt az oka.

– Nem miattam igazolták Krisztiánt, nekem is csak akkor szólt az edző, amikor már kész tény volt. Azt mondta, reméli, ez még könnyebbé teszi a beilleszkedést. A pályán és az öltözőben is sokat beszéltünk, jó érzés volt együtt játszani vele – nyilatkozta erről a kilencszeres válogatott futballista.

Sándor a Videotonnál csapatkapitány és az öltöző egyik legfontosabb láncszeme volt, sok szurkoló többek között az ő hiányában véli felfedezni az ezüstérem ellenére kissé döcögős szezon miértjét.

– Nem hiszem, hogy lenne olyan, hogy “vezér típusú” játékos. Mindig a játékostársak személyéből és mentalitásából fakad, hogy kit fogadnak el jobban. Csapatembernek tartom magam pályán és azon kívül is. Az a Vidi különösen jó gárda volt, amit jó srácok alkottak. Szerintem több vezér is volt, de minden nap úgy mentem oda, hogy komoly tenni akarás dolgozott bennem. Élveztem az összes percét – idézte fel röviden fehérvári éveit a korábbi csapatkapitány.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik