NB I

Magyar csapatba igazol Calvente

Egy tabella elején-közepén végző együttes lett a befutó.

A most 25 éves Ezequiel Calvente 2015 nyarán a portugál másodosztályú Penafiel csapatától érkezett az NB I-be frissen feljutó Békéscsabához. A spanyol szélső – főként tavaszi – kiváló játékával hívta fel magára a figyelmet Magyarországon, ezért a csabaiak első osztályú búcsújával ő is kelendővé vált hazánkban. A játékos jövőjéről menedzserét, Kaposi Dánielt kérdezte a Rangadó.hu.

– A Békéscsaba egy légiósát sem tartja meg, így ő sem marad a Viharsarokban. Mi több: a múlt héten 99 százalékban eldőlt, hová igazol. A papírok már nála vannak, ő éppen Spanyolországban pihen – árulta el Kaposi.

– Új állomáshelye is magyar csapat lesz, bár volt ajánlata Belgiumból, Lengyelországból, és puhatolózott a Getafe és a Levante is. Calvente azonban jól érezte magát Magyarországon, megszerette a környéket, erősnek tartja a bajnokságot. Családja miatt nem szeretne folyamatosan költözni, ráadásul anyagilag is van már fantázia hazánkban, ezért maradt – nyilatkozta a menedzser.

És hogy melyik csapatról beszélünk?

– A konkrét nevet a hivatalos bejelentésig természetesen nem árulhatom el, de a tabella eleje-közepe felé végző együttes a befutó. A hét folyamán ez várhatóan nyilvánossá válik majd – mondta Kaposi Dániel.

A fenti kritériumnak az MTK, a Haladás és az Újpest felel meg leginkább. A kék-fehérekkel kapcsolatban nem merült fel Calvente neve, a másik két csapatot viszont hírbe hozták vele. Az elmúlt időszakban inkább a szombathelyi vonal tűnt erősebbnek, így a spanyol szélső vélhetőleg Vas megyében folytatja pályafutását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik