NB I

Mátyus János: Nagy változások lesznek a Szparinál

Az NB III-as bajnoki címet ünneplő Nyíregyháza vezetőedzője komoly erősítéseket tervez a nyáron.

Az elmúlt hétvégén biztosította be bajnoki címét és a másodosztályba való feljutását az NB III Keleti csoportjában az élvonalból tavaly kizárt Nyíregyháza Spartacus. A Szpari vezetőedzője, Mátyus János a kizárás után ígéretet tett: visszajuttatja a nyírségieket az NB I-be. Az első lépcsőfok teljesítése után a tréner a Rangadónak értékelte a szezont.

– Feltétel nélkül pozitívan értékelném a szezonunkat, hiszen elértük a nagy célunkat. Teljesítettük, amit vállaltam és ígértem, gyakorlatilag csont nélkül megnyertük az NB III-at és felkerültünk a másodosztályba – kezdte Mátyus János. – Természetesen voltak nehézségeink, mert teljesen faramuci helyzet volt az élvonalból kiesni a harmadosztályba. Az NB I-es keret fele maradt nálunk, de ennek az oltárán feláldoztuk azt, hogy komoly létszámmal tudjunk dolgozni. Éppen ezért állandó létszámgondokkal küzdöttünk, nagyon szűk kerettel tudtunk dolgozni. Voltak nehéz heteink, de megoldottuk, és teljesen megérdemelten, ellentmondást nem tűrően lettünk bajnokok.

A fiatal trénernek persze van hiányérzete, de csapata kupamenetelését is komoly fegyverténynek tartja.

– A bajnoki címünk mellett kiemelném, hogy a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutottunk. Hiányérzetem egy dolog miatt lehet: azt vártam, hogy több fiatal játékos fog beépülni a csapatba, de ebből sajnos semmi sem valósult meg. Összességében nagyon boldog és büszke vagyok. Nyilvánvalóan ehhez kellett Révész Bálint áldozatvállalása, Brekk János segítsége, nem beszélve a szurkolók támogatásáról. Példaértékű, hogy milyen szeretettel és összefogással maradtak mellettünk a drukkereink.

Mátyus János komoly erősítéséket tervez a nyáron, hogy az NB II-ben is versenyben tudjanak lenni a feljutásért.

– Mivel eddig tényleg nagyon kevesen voltunk, ezért úgy gondolom, hogy nagy változások lesznek Szparinál. Jelentősen szeretnénk bővíteni a keretünket az NB II-höz. Egyfolytában ezen dolgozunk, de konkrétumokról egyelőre nem tudok beszámolni.

Olvasói sztorik