NB I

Koman, Griffiths és Elek is távozhat a DVTK-tól

Grumicsnak nem kínáltak új szerződést, ő is mehet – Spandler és Ugrai is kiszemelt.
dvtk, diósgyőr, ugra, spandler, novothny, egerszegi, Koman, Griffiths, Elek, grumics

Tizenhárom olyan játékosa van a Diósgyőri VTK NB I-es csapatának, akik minden bizonnyal ott lesznek majd a másfél hét múlva esedékes 2016–2017-es bajnoki évad startján, és a küszöbön álló szezonban valószínűleg számítani is lehet rájuk. Köztük négy olyan labdarúgó van (Drazsen Okuka, Ivan Rados, Nikházi Márk, Bacsa Patrik) akikkel nemrégiben hosszabbított szerződést a klub, öt, akikkel a tavaly nyáron (Lipták Zoltán, Tamás Márk, Nemes Milán, Kitl Miklós, Manjrekar James), és négy, akikkel 2014-ben kötött megállapodást (Antal Botond, Németh Milán, Bognár István, Eperjesi Gábor) a Diósgyőr – foglalta össze az Észak-Magyarország.

Az persze egy másik kérdés, hogy utóbbi két kategóriában, a tavaly és a tavalyelőtt érkezettek között van, akiket a csapat vezetőedzője, Egervári Sándor, ha bevethető volt, sem nagyon játszatott az élvonalban (Németh M., Eperjesi), illetve nem csak rájuk, a sajátos helyzetű második számú kapusra is igaz ez (Antal B.). Így az előbb említett elméleti 13 fő a gyakorlatban ettől kevesebb…

De maradva az elméleti keretnél: a jövő évi csapat a 13 főnél létszámában jóval bővebb. Ugyanis már a 2015–2016-os névsornak is volt öt olyan tagja (Halmai Ramon, Ternován Patrik, Boros Gábor, Csicsvári Milán, Zöldesi Illés), akik az ígéret kategóriába sorolhatók, öt vagy ennél kevesebb élvonalbeli meccsük van. És mivel a Diósgyőr eddig bejelentett egyetlen új szerződtetett labdarúgója a saját nevelésűek közül került ki (Szabó II. Balázs), így a reményteljes ifjak száma vele együtt hat fő.

Kérdésesek

Az előbb felsoroltak közül is léphet egy-két játékos a távozás mezejére, de sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Elek Ákos, Koman Vladimir, Georges Griffiths hármasból egyikük, másikuk, vagy talán mind a hárman távoznak. Hogy élő szerződésük van-e, azt hivatalosan nem lehet tudni, ugyanis ezt titokként kezeli a klub – bár a játékosoknak és menedzsereiknek ez ügyben ellentétesek az érdekeik – nem hivatalosan viszont úgy tudni, hogy hármuk közül Koman az, aki kivásárlási ár nélkül állhat tovább, ha akar. Majd eldönti, hasonlóan a DVTK-ba szerződéséhez. Picit meglepő lenne, ha nem távozna, mert másfél évet már rászánt arra, hogy formába lendüljön, és amikor Miskolcra érkezett, nem abban gondolkodott, hogy ott is búcsúzik majd el az aktív játéktól…

A hármak közül az utolsó bajnokiján megsérült Elek a magyar válogatottal készül a jövő hónapban kezdődő Eb-re, és ha a keddi kerethirdetéskor is ott marad, és játéklehetőséget is kap majd a kontinensbajnokságon, kisebb csoda lenne, ha nem gyűjtene be valamelyik külföldi bajnokságban szereplő klubtól ajánlatot, és távozna nyugati irányba. Griffiths helyzete elég egyértelmű, kifelé áll a szekerének a rúdja, Egervári Sándor nem is nagyon játszatta tavasszal, és a szakvezetőnek már volt olyan nyilatkozata, amelyben érzékeltette, hogy nem is nagyon számol a légióssal.

A már búcsúzottak

Van három játékos, akiknek egyértelmű a helyzetük: Barczi, miután csütörtökön lepapírozta a búcsúját a DVTK-nál, péntektől már a Videoton FC játékosának vallhatja magát. Grumicsnak, akinek lejár a szerződése, nem kínált újabb kontraktust a DVTK, így mehet, ahová akar.

Kovács Gábor helyzete picit bonyolultabb: vele kapcsolatban két hete, – valószínűleg valamilyen kommunikációs hiba miatt – azt jelentették be Diósgyőrben, hogy a szerződése lejártát követően távozott a klubtól, de ennek ellentmondani látszik, hogy 15 hónappal ezelőtt érkezett a DVTK-hoz, és mert ilyen rövid időre nem „divat” szerződtetni labdarúgót, főleg nem úgy, hogy valakinek májusban, a hónap közepén járjon le a kontraktusa. A Paksi FC azóta már bejelentette a védő leigazolását, ami a lap információi szerint úgy történhetett meg, hogy előtte a védő – közös megegyezéssel – felbontotta a DVTK-nál a jövő nyárig szóló szerződését.

Új szerződéssel

Bár nem publikus, de ettől még mindenki tudja, hogy Egerszeginek és Novothnynak lejár a szerződése a DVTK-val, előbbi maradására van nagyobb esély, ugyanis utóbbinak, a kölcsönadás után a Napolihoz kell visszatérnie, és sajtóhírek szerint ott már érdeklődött az Újpest, hogy mennyiért lehetne kivásárolni a támadót.

A kívülről jövő igazolások egy, az éhes oroszlán kategóriába sorolható fiatalt is eredményezhetnek, leginkább a legutóbb az NB II-es Csákváron szerepelt Spandler Csaba személyében, és mivel a hírek szerint a Haladástól távozni szándékozó Ugrai Roland, illetve menedzsere már tárgyalt a diósgyőri vezetőkkel, így van, lehet alapja a közös jövőjüknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik