NB I

Vasziljevics nagy karriert jósol Bobálnak

A Honvéd rutinos légiósa többé-kevésbé elégedett volt a szezonnal, de egy trófeát még nyerne a kispestiekkel.

Nem csalódott, de nem is teljesen elégedett a szezonnal a Honvédba tavaly nyáron Újpestről érkező Dusan Vasziljevics. A rutinos szerb középpályás ugyan úgy érzi, a kispestiek előrébb is végezhettek volna a táblázaton, de így sem panaszkodhatnak.
– Jó szezonunk volt, de kisebb szerencsével a 4-5. helyre is odaérhettünk volna. Amikor nagyon kellett volna nyernünk, nem volt szerencsénk, így a 8. hellyel annyira nem vagyok elégedett – értékelt a Rangadónak Vasziljevics.

Ha az utolsó fordulóban nem kapott volna ki Felcsúton a Honvéd, akár meg is előzhette volna a táblázaton az Újpestet, a játékos előző klubját. Vasziljevics a múlttal nem akar foglalkoznui, hiszen jól érzi magát Kispesten. Húsz meccsen lépett pályára a bajnokságban és a folytatást is itt tervezi.
– Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, de mindig lehetne még jobban is játszani. Majdnem mindenkit ismertem már a csapatból, mielőtt idekerültem, nem volt nehéz beilleszkedni, a fiatalokkal jól együtt lehetett dolgozni, hallgattak rám. Nagyon profik, tisztelnek minket – emeli ki Vasziljevics a nemzedékek közötti összhangot a Honvédnál. És fontosnak tartja, hogy az edzővel is nagyon jól megtalálta a közös hangot.
– Csak szépet tudok mondani Marco Rossiról, eleve ő hívott engem a Honvédhoz, remekül dolgoztunk együtt, remélhetőleg így lesz a jövőben is.

A kispesti szurkolók szeretnének már újra átélni egy sikeres szezont, olyat, amilyet a szintén Rossi-vezette csapat a bronzérem megszerzésekor produkált évekkel ezelőtt. Vasziljevics realista, óvatosan kell bánni az optimizmussal, véli.
– Reálisnak kell lennünk, vannak nagyobb költségvetésű, jobban támogatott csapatok a mezőnyben, ezt mindenki tudja. Nekünk elsősorban arra kell figyelni, hogy a középmezőnyben meg tudjunk ragadni. Bármilyen feljebb lépés lenne, nagy siker lenne – fogalmaz. De nem tagadja, a Videotonnal öt éve szerzett bajnoki arany után ismét vágyna egy sikerre.
– Jó lenne még címet nyerni, mondjuk egy Magyar Kupát, de a lényeg, hogy jól teljesítsek a Honvédban és segítsem a fiatalokat a tapasztalatommal. Nagyon tehetségesek a Honvéd saját nevelésű srácai. Bobál Dávid például úgy játszik, mintha már rutinos hátvéd lenne, simán el tudom képzelni, hogy külföldi karrier vár rá – jelentette ki Dusan Vasziljevics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!