NB I

Kabát: mindegy milyen státuszban, de csak az Újpest!

Szingapúrban nyaral a lila-fehérek elnyűhetetlen csatára, aki már tárgyalt a klubvezetéssel a folytatásról. Amit kizárólag Újpesten tud elképzelni.

Harmincnyolc évesen is szívesen folytatná a játékot Kabát Péter, az Újpest csatára, aki a mögöttünk hagyott szezonban mindössze tizenegy találkozón léphetett pályára a bajnokságban. Sokáig sérülések, műtétek hátráltatták, értelemszerűen nem ő volt már a legfontosabb játékosa a keretnek, de kötődése a lila-fehérekhez alighanem erősebb bármelyik csapattársénál.
A támadó jelenleg szabadságát tölti a világ másik felén, de készségesen fogadta megkeresésünket, és beszélt a terveiről, két csobbanás meg egy szingapúri séta között.
– Kétszer-háromszor beszéltünk már a folytatásról, a tulajdonossal, Duchatelet úrral mindegyik megbeszélésünk pozitív volt, abban maradtunk, hogy a szabadságom után tárgyalunk még. Ha hazaértem, leülünk és átbeszéljük az egészet. Most ki akarok kapcsolni, feltöltődni, addig nem foglalkozom mással – mondta a Rangadó érdeklődésére az újpestiek csatára.

Kabát Péter több forgatókönyvet is el tud képzelni, az egyetlen közös vonás bennük, hogy a lila-fehérek kötelékében folytatja, mint elmondta, más klub és más lehetőség szóba sem jöhet.
– Még nem gondolkodtam konkrétan azon, hogy milyen formában tartozzak a klubhoz, ezt is megbeszéljük majd. Az biztos, hogy Újpesten akarok maradni, eszem ágában sincs másban gondolkodni. Hogy milyen státuszban, majd kiderül – tette hozzá a játékos, aki egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a következő szezonban is a pályán, a góljaival segítse a csapatot.
– Az erőt érzem magamban, sérült nem vagyok, január óta minden edzést végig csináltam. Ha szükség van rám, szívesen beállok bármikor – mondta, jelezve, hogy a tavalyi évét nehezítő sérüléseken már túl van.
De a szezon fáradalmait így is ki kellett pihennie, ezért utaztak el feleségével nyaralni, mégpedig a csodás Szingapúrba, ahol nem a futballal, csak a lazulással kell foglalkoznia.
– Adri vágya volt, hogy ide jöjjünk, régóta terveztük. A világ egyik legszebb hoteljében lakunk, a medence a tetőn található káprázatos kilátással. A hőség elég embert próbáló, 36 fok van és hatalmas a páratartalom, amikor süt a nap, alig lehet megmaradni, de hát a víz mellett könnyebb. A város gyönyörű, olyan, mintha New York és Dubaj lenne egyben – mesélte az élményeit Kabát Péter.
A csatár hétfőn érkezik haza, utána folytatja a tárgyalásokat az újpesti menedzsmenttel és könnyen lehet, a jövő héten eldől, milyen formában és meddig segíti a jövőben a lila-fehér klubot.

Olvasói sztorik