NB I

Tischler Patrik a Vidivel kezdi meg a felkészülést

Június végéig él a kölcsönszerződése, aztán visszatérhet Felcsútra a csatár – de szívesebben maradna az első osztályban. Érdeklődők vannak, konkrétumok nincsenek.

Sajátos helyzetbe került a Puskás Akadémia elmúlt években rendre legeredményesebb magyar csatára, Tischler Patrik. A tavasszal kölcsönben Fehérváron szerepelt a támadó, a Videotont a bajnoki hajrában jó játékkal segítette ezüstéremhez – közben viszont kieső is lett belőle, hiszen a felcsútiak búcsúztak az első osztálytól.
Tischler június végéig még az EL-induló Vidi futballistája, ám kölcsönszerződése lejártával elvileg vissza kell térnie a Puskáshoz. Ahol az új szakmai felelős, Bognár György már kijelentette, számítana rá a másodosztályban. Tischler Patrik erről és a mögötte hagyott szezonról is beszélt a Rangadónak.

– A terveim között továbbra is az NB I szerepel, de tudom, hogy ez nem egyszerű, mert két évig még a Puskáshoz köt a szerződésem. Többet egyelőre én sem tudok, a menedzserek intézik az ügyeimet. Ha a klub nem szeretne megválni tőlem, akkor maradok. Bognár György szeretné, ha maradnék, amit megértek, de neki is mondtam, hogy vannak még ambícióim az NB I-gyel kapcsolatban – összegezte a jelenlegi helyzetet Tischler.
Az elég valószínűnek tűnik, hogy a huszonöt éves csatárért lesz jelentkező az NB I-es klubok közül, az Újpest állítólag már be is jelentkezett (érdekes módon egy másik felcsúti kölcsönjátékos, Lencse László pótlására szemelhetik ki Tischlert), de a felkészülést még a Videoton játékosaként kezdi meg.

– Az Újpest érdeklődéséről hallottam, vannak puhatolózások, de ebbe én leszek az utolsó, aki beleszólhat. A Videotonnál fogom elkezdeni a felkészülést, mert június végéig oda köt a kölcsönszerződés. Az új edző, Henning Berg is megnézhet, hiszen május 30-án megkezdi a felkészülést a Vidi, pár hetet még biztosan ott készülök, aztán majd eldől, hogy visszarendelnek-e a Puskáshoz – mondta Tischler.

A kérdésre, hogyan értékeli a 2015/16-os bajnokságot, elsősorban a Videoton szempontjából válaszolt, hisz neki is első felnőtt bajnoki érme az ezüst, amit a fehérváriakkal szerzett. Ugyanakkor önkritikusan tekint vissza saját teljesítményére.
– A Videoton csapata megmutatta a mentális erejét, a pokolból jöttünk vissza a második helyre, a végén már minden klappolt. Kár, hogy nem tartott még tovább a szezon… Ami engem illet, az első félév „kuka”, nem úgy alakult, ahogy terveztem. Robert Jarni nem számított rám Felcsúton, tulajdonképpen csak miatta alakult így a helyzetem, mert a klub mindig korrekt volt velem. Kellett egy-másfél hónap a Vidiben, hogy talpra álljak, az utolsó két-három fordulóban már jól ment a játék, ezért is mondtam, jól jött volna, ha még van 4-5 forduló. Az öt rúgott gólom kevés az eddigi átlagomhoz képest, összességében nem lehetek elégedett ezzel a bajnoksággal.

A Puskás Akadémia kieséséről sajnálattal beszél, úgy véli, egyáltalán nem lesz sétagalopp a másodosztály a csapat számára:
– A Puskás nem NB II-es csapat, többet érdemelne, a körülményei, a vezetőség miatt mindenképpen. Ők nagyon sokat tettek azért, hogy jobbak legyünk. A feljutás nagyon nehéz lesz, úgy érzem, nehezebb feljutni, mint bennmaradni. Jön például a Nyíregyháza, amelyik egyértelműen pályázik majd az NB I-re, de a Zalaegerszeg-Mezőkövesd párosból is, amelyiknek idén nem sikerül, kemény ellenfél lesz. Mondhatom, hogy a nehezebb utat választotta a csapat, de hát így alakult.
Tischler Patrik korántsem biztos, hogy a másodosztályban kezdi a következő bajnokságot, de ha mégis úgy alakul, kész odatenni magát ott is.
– Ha maradnom kell, meg fogom találni a motivációt, mert egy sportolónak ez a dolga. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Felcsút újra NB I-es legyen, de ez még a jövő zenéje. Nehéz helyzet ez, nem tagadom, mert mégis jobb lenne NB I-ben futballozni, tízből tíz játékos ezt mondaná. Egyelőre a Videotonnál kezdek, a többi majd kiderül.

Olvasói sztorik