NB I

Gera lett az év játékosa a Fradinál

Több ezer szurkoló szavazott.

Több ezer Fradi-szurkoló szavazata alapján Gera Zoltán lett a 2015–2016-os idény legjobb Fradi-futballistája, így ő veheti át a sikerért járó bronzszobrot – írja a klub honlapja.

A csapat történelmi fölénnyel, 21 pontos különbséggel szerezte meg a Ferencvárosi Torna Club 29. bajnoki címét, a sikeres szezont teljessé téve pedig az Újpest elleni fináléban a Magyar Kupát is megnyerte.

Azok a játékosok kaphattak szavazatot, akik legalább 15 NB I-es mérkőzésen pályára léptek a szezonban – közülük mind a 16 labdarúgó kapott voksot a szavazásban résztvevő több ezer drukkertől.

Az első helyen az MLSZ által is az idény legjobbjának választott Gera Zoltán végzett. A klubbal szombaton szerződést hosszabbító Gerzson a szavazatok 42%-át begyűjtve végzett az élen.

A második helyet a gólkirály Böde Dániel szerezte meg – ő kapta a szavazatok 27%-át. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára szintén magyar Eb-kerettag, Nagy Ádám állhat fel, aki 13%-át kapta meg a voksoknak. Az ecuadori válogatottal a Copa Américára készülő Cristian Ramírez 6%-kal a negyedik helye végzett, míg magyar válogatott kapus, Dibusz Dénes 3%-ot kapott.

Gera a Mladoniczky Tibor által felajánlott bronzszobrot veheti át az év Fradi-futballistájaként, miután hazatért a franciaországi Európa-bajnokságról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik