NB I

A Vasashoz igazolt a DVTK kapusedzője

Lippai József a fővárosban dolgozik tovább.

Mint ismert, Andrusch József kapusedző szerződése lejár, mivel az idén télen félévre állapodtak meg a felek – írja a Vasas honlapja. Helyét Lippai József veszi át.

– Köszönjük Andrusch Józsefnek az elmúlt négy hónapban végzett nagyszerű munkáját, amivel ő is hozzájárult, hogy a csapat megőrizhette NB I-es tagságát. Fontos egyéb munkáihoz sok sikert és eredményességet kívánunk – emelte ki Vancsa Miklós ügyvezető.

Lippai József 1966. január 25-én született Budapesten. Labdarúgó pályafutását 1980-ben az Újpesti Dózsa utánpótlásában kezdte, majd 1988-ban az akkor NB III-as BVSC-hez igazolt, rá egy évre már az NB II-be került csapat hálóját védte.

Hároméves BMTE-nél és a Bagi FC-nél tett kirándulás után visszatért a BVSC-hez, ahol tagja volt az 1993–1994-es másodosztályú bajnokságot megnyert csapatnak. A következő két évet az NB I-ben töltötte, először a BVSC, majd a III. kerületi TVE csapatával. Bár az óbudai egylet a következő évben, 1996-ban kiesett az első osztályból, ám Lippai még két évig az NB II-es III. Kerületet szolgálta.

1998–1999-ben az izraeli Maccabi Akkóban légióskodott, majd hazatérése után három évet még az NB II-es BKV Előrénél védett.

Edzői karrierjét 2004-ben a Sándor Károly Akadémián kezdte, ahol az MTK és a Bodajk utánpótlás kapusait edzette. 2009 és 2013 között a Fehér Miklós Akadémia alkalmazásában működött, ahol a Rába ETO „B”, és az ETO futsal csapatánál is tevékenykedett.

Ezek mellett 2004 és 2014 között a magyar válogatottaknál – utánpótlás csapatok, A-válogatott – a kapusedzők szakmai vezetői tisztségét is betöltötte. 2014 és 2016 között a DVTK-nál az utánpótlás kapusképzés szakmai vezetője, és az NB I-es csapat kapusedzői teendőit is ellátta.

Olvasói sztorik