NB I

A Haladás nem egyeztet Schimmer Szabolccsal, a gólkirály viszont marad

Gaál Bálint mellett Halmosi Péter szerződése is meghosszabbodott, Schimmert viszont még nem keresték.

A szezonok végeztével bármely csapat menedzsmentjének legnagyobb feladatai közé tartozik, hogy megtartsa lejáró szerződésű játékosait. Nincs ez másként a szezon során végig kiegyensúlyozott játékot játszó, a nemzetközi szereplésről csak kicsivel lemaradó Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál sem, ahol a szezon végeztével többeknek is lejárt a kontraktusa. A szombathelyi szurkolók azonban megnyugodhatnak, a házi gólkirály is marad.

Gaál Bálint a 2015–2016-os idény során hét alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, a Hali ezen alkalmak egyikén sem kapott ki. A csapat legjobb góllövője a Rangadó.hu kérdésére elmondta: kétéves szerződése ugyan lejárt, de egyéves opció lépett életbe, így jövő június végéig még biztosan marad Vas megyében.

Hasonló a helyzet a csapatkapitánnyal, Halmosi Péterrel is, aki továbbra is a gárda egyik meghatározó játékosa. Szerződése alapján legalább húsz meccsen kellett pályára lépnie ahhoz, hogy újabb egy évre meghosszabbodjon a kontraktus, ez pedig megvalósult: a 36 éves középpályást 29-szer foglalkoztatta idén Mészöly Géza.

Aki miatt egyelőre aggódhatnak a drukkerek, az sokkal inkább Schimmer Szabolcs, aki az alábbiakat nyilatkozta lapunknak:

– A Haladással semmiféle egyeztetés nem történt lejáró szerződésem meghosszabbítása érdekében. Azt a híresztelést, miszerint más csapatokkal tárgyaltam, nem szeretném kommentálni.

A korábbi hírekkel ellentétben Medgyes Zoltán és Fehér Zoltán megállapodása pedig még egy teljes évig érvényes.

Olvasói sztorik