NB I

Fradika sem kér a szkennerből

Édesapja kedvenc csapatáról, a Ferencvárosról kapta nevét Szabó Fradika. A pécsi lány a véna­szkenner miatt nem jár meccsekre.

Szabó Norbert annyira imádja az FTC-t, hogy lányát a Fradika keresztnévvel anyakönyveztette. A szőke lány már 18 éves, és a mai napig nem bánta meg a különös névválasztást.

– Soha semmilyen hátrányom nem volt a nevem miatt, sőt, inkább csak az előnyét élveztem az iskolában, mert sok tanárom szereti a csapatot – árulta el a BorsnakFradika, amikor épp az emelt szintű biológiaérettségijére készült.

– Apuval, a nagypapámmal és a barátainkkal sokszor utaz­tunk Pécsről Budapestre, hogy szurkoljunk a csapatnak. Utoljára a régi stadion zárómeccsén voltunk, az Újpest ellen. Mióta bevezették a vénaszkennert, nem megyünk. A családban úgy gondoljuk, hogy a szurkoló nem bűnöző, ezért teljesen felesleges és kirekesztő a szkenner használata. A tévé előtt ülve persze továbbra is drukkolunk a csapatnak, amelynek ezúton is gratulálok a bajnoki címhez és a kupagyőzelemhez.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!