NB I

Két sportadót indíthat a TV2

Andy Vajna csatornája a Premier League közvetítésével robbanna be.

Sportadókat is indíthat a TV2. A Népszabadság információ szerint Andy Vajna csatornája már licitál az angol futballbajnokság közvetítési jogára, és szeretné, ha a Forma–1 is hozzá kerülne jövőre. A tévétársaság új lépése felrobbantotta a tévés piacot.

Két sportcsatorna indításán is gondolkodnak a TV2-nél, sőt már kezdeményezték is a nevek levédését – értesült a Népszabadság. Információk szerint Vajna cége TV2 Sport1 és TV2 Sport2 néven akarja levédetni a csatornákat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Elsőként az angol futballbajnokság közvetítési jogait akarja megszerezni. Ezért többen is versenyben voltak, ám nem egy tévétársaság, hanem egy nemzetközi közvetítő cég, az IMG futott be, amelynek nincs sportcsatornája idehaza, tehát nem tehet mást, mint hogy továbbértékesíti.

A nagy ligák, így a német, a spanyol és az angol bajnokság jogai évi egymillió euró körüli összegnél is többe kerülnek, ám a Premier League jogtulajdonosa magasra tette a lécet: a három évvel ezelőtti csomag árának többszörösét kérte. Érdeklődésükre a Digi közölte, hogy ők is licitálnak a jogokért, az IMG visszajelzésére várnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik