NB I

Kupadöntőben csap össze a Ferencváros és az MTK női együttese

1200-1500 nézőre számítanak, akik szurkolói kártya nélkül nézhetik a vasárnapi mérkőzést.

Ahogyan tavaly, úgy idén is a Ferencváros és az MTK találkozik a női labdarúgó NB I döntőjében, amelyről első alkalommal élő televíziós közvetítés lesz.

Török Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) női bizottságának elnöke a Jet-Sol Liga két nyertes meccsig tartó fináléjának csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az MLSZ három éve határozott úgy, hogy megreformálja a női futballt, és akkor két célt tűzött ki, az egyik a tömegesítés, a másik a népszerűsítés volt.

– A tömegesítést a férfi labdarúgás bázisán képzeltük el, ezért ma már minden NB I-es és NB II-es férfi együttesnek kötelező, hogy legyen U18-as és U15-ös női csapata. Akkor döntöttünk úgy, hogy a népszerűsítés érdekében az aranyérem sorsa az alapszakaszt és a rájátszást követően bajnoki döntő keretében dőljön el. Akárcsak tavaly, idén is Ferencváros és az MTK Hungária játszik egymással – fogalmazott Török Gábor.

Hangsúlyozta, hogy a magyar labdarúgás történetében először lesz élő televíziós közvetítés a női bajnoki fináléról.

Az első mérkőzést vasárnap, a címvédő zöld-fehérek Bihari úti pályáján rendezik, a közvetítés 16.15-kor kezdődik az M4 Sporton, míg a május 23-án, a BKV Előre pályáján sorra kerülő visszavágó sugárzása 17.30-kor indul a sportcsatornán. Amennyiben valamelyik mérkőzés a rendes játékidőben döntetlenre végződik, akkor azonnal tizenegyesrúgások következnek, és ha a párharc két találkozó után 1-1-re áll majd, akkor a harmadik mérkőzésen a rájátszást követően az első helyen végzett Ferencváros lesz a pályaválasztó.

Dörnyei Balázs, az FTC vezetőedzője agresszív támadójátékot ígért csapatától, amelyben mindenki egészséges, így véleménye szerint játékosai kiváló fizikai állapotban várják a párharcot.

– Jól ismeri egymást a két csapat, így sok újdonságot nem várok az MTK-tól. Szeretnénk két mérkőzés alatt megnyerni a bajnokságot – fogalmazta meg a céljukat a zöld-fehérek szakvezetője.

Medgyes Péter, az MTK vezetőedzője elismerte, hogy a Ferencváros az esélyesebb, hiszen lényegesen eredményesebb a támadójátéka.

– Jól sikerült a felkészülésünk, s igyekszünk majd elrontani a Ferencváros játékát – ígérte a szakember, akinek egy-két játékosa sérüléssel bajlódik, de véleménye szerint ők a döntőre már talpra fognak állni.

Bognár Enikő, az FTC csapatkapitánya azt mondta, jó fizikai állapotban, bizakodva várják a párharcot, amelyet a jobb koncentráció dönt majd el.

Méry Rita, az MTK labdarúgója kijelentette: bár most épült fel egy sérülésből, biztos benne, hogy a döntőre már százszázalékos állapotban lesz. A két játékos egyetértett abban, hogy a csapatokat motiválni fogja az élő televíziós közvetítés.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a Bihari úton 1200-1500 nézőre számítanak, akik szurkolói kártya nélkül nézhetik a vasárnapi mérkőzést.

Olvasói sztorik