NB I

Gera és Király marad, Kemenes megy: mi lesz Kabát sorsa?

Több NB I-es játékosnak is lejár a szerződése az idény végén: a Rangadó.hu összegyűjtötte a legnagyobb neveket.

A legnevesebb lejáró szerződésű labdarúgók az NB I-ben:

Gera Zoltán (Ferencváros)
Hajnal Tamás (Ferencváros)
Roland Lamah (Ferencváros)
Jova Levente (Ferencváros)
Gyömbér Gábor (Ferencváros)
Szakály Péter (DVSC)
Adamo Coulibaly (DVSC)
Ibrahima Sidibé (DVSC)
Tisza Tibor (DVSC)
Mészáros Norbert (DVSC)
Lázár Pál (DVSC)
Halmosi Péter (Haladás)
Király Gábor (Haladás)
Jonathan Heris (Újpest)
Kabát Péter (Újpest)
Litauszki Róbert (Újpest)
Alekszandar Ingjatovics (Honvéd)
Kemenes Szabolcs (Honvéd)
Souleymane Youla (Honvéd)
Patrick Ikenne-King (Honvéd)
Egerszegi Tamás (DVTK)
Christian Müller (Vasas)
Czvitkovics Péter (Vasas)
Vaskó Tamás (Békéscsaba)
Laczkó Zsolt (Békéscsaba)

Az OTP Bank Liga már múlt hétvégén véget ért, a szombat esti Magyar Kupa döntővel pedig teljesen lezárult a 2015–2016-os szezon a magyar élmezőny számára. Ennek az időszaknak az egyik legfontosabb kérdése, hogy az új idény előtt miképp alakulnak át a csapatok játékoskeretei. Ezt nagyban befolyásolja, hogy mi lesz a sorsuk azoknak a futballistáknak, akiknek az évad végeztével lejár a szerződésük jelenlegi munkaadójukkal, és akár ingyen is klubot válthatnak a nyáron. A Rangadó.hu a transfermarkt.de információi alapján összegyűjtötte az NB I legnagyobb neveit, akiknek lejár a kontraktusuk a mostani kiírás végén.

A bajnok Ferencváros három kulcsjátékosa is szabadon igazolható válik. Közülük Roland Lamah minden bizonnyal távozik is a zöld-fehérektől, a helyére Lovrencsics Gergő érkezését szellőztette meg korábban a hazai sportsajtó. Gera Zoltán és Hajnal Tamás szerződése is lejár, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy a két rutinos középpályással ne hosszabbítson a Fradi – előbbi ráadásul már el is árulta, hogy szóban megegyezett a klubbal a folytatásról.

A DVSC csapatkapitányának, Szakály Péternek is lejár a szerződése, de a Debrecen több kulcsjátékosa is így van ezzel. A névsor nem rövid, ugyanis Szakályon kívül Tisza Tibor, Adamo Coulibaly, Aleksandar Jovanovics, Máté Péter, Lázár Pál, Mészáros Norbert és Ibrahima Sidibé sem rendelkezik egyelőre kontraktussal a következő idényre.

Az Újpestnél a védelem két oszlopa, Litauszki Róbert és Jonathan Heris távozhatna ingyen. A zuhanyhíradó információi szerint mindkét hátvéd külföld felé venné az irányt. A lila-fehérek ikonjának, Kabát Péternek is lejár a kontraktusa, aki azonban szívesen maradna a klubnál.

A Haladás válogatott-rekorder kapusa, Király Gábor és a zöld-fehérek csupa szív középpályása, Halmosi Péter is szabadon igazolható lehetne, de a szombathelyi csapat minden bizonnyal mindkét ikonját marasztalja a következő évadra is.

A Budapest Honvéd rutinos hálóőréről, Kemenes Szabolcsról már korábban azt nyilatkozta George F. Hemingay tulajdonos, hogy a szezon végén elhagyja a kispestieket – péntek este a DVTK elleni edzőmeccsen el is búcsúztatták a kapust. A gárda másik három kulcsjátékosa, Souleymane Youla, Alekszandar Ingjatovics és Patrick Ikenne-King is távozhat.

A kieső Békéscsaba két korábbi válogatott futballistája, a lejáró szerződésű Laczkó Zsolt és Vaskó Tamás valószínűleg nem folytatja a másodosztályban az Előrével, míg a bennmaradást kiharcoló Vasasnál a remek tavaszt produkáló Christian Müller és Czvitkovics Péter jövője is kérdéses lehet még.

Olvasói sztorik