NB I

Fradi: válogatott játékosok, holland szélső – kikkel erősít Doll?

Az FTC vezetőedzője komoly nevek közül válogathat.

Válogatottak és a jövő reménységei, rutinrókák és tehetségek itthonról vagy külföldről? Közülük szemezgethet Thomas Doll – írja cikkébena Ripost.

A magyar bajnok Ferencváros számára idén a BL-főtáblás szereplés a nagy cél. A B-terv pedig a még mindig jövedelmező Európa Liga. Még akkor is, ha kőkemény – a tavaly az El-ben a zöld-fehérek fejére koppintott Zseljeznicsarnál jóval keményebb – ellenfeleket kaphat a júliusban kezdődő selejtezőkben. Hiába az utcahosszal megnyert NB I-es aranyérem, a félgőzzel teljesített tavasz is megmutatta: Thomas Dollnak erősítenie kell a keretén.

Az utóbbi napokban még Dzsudzsák Balázs esetleges érkezését is bedobták, de ennek nincs realitása. Van viszont annak, hogy a Fradi négy különböző úton-módon is új focistákat toborozzon. Honi szinten irigyelt az anyagi háttér, de nemzetközi összevetésben már más a helyzet.

Az Eb-re készülő magyar válogatott tapasztalt játékosai mellett leginkább dortmundi fiatalok érkezhetnek, de Doll és a stábja más külföldi jelölteket is figyel. Ráadásul magyar ígéretek is felkerültek a zöld-fehérek radarjára.

Tapasztalt válogatottak

Dzsudzsák helyett a lengyel klubjánál nem tartóztatott Lovrencsics Gergő erősítést jelenthet a széleken. Ugyanez a helyzet a Hamburg után Nürnbergben is bizonytalan helyzetű Stieber Zoltánnal, akit már a télen is csábítottak az Üllői útra.

A védelemben több poszton bevethető Fiola Attila is szerepel a Fradi-edző kívánságlistáján. Őt az utóbbi években többször is megkeresték a ferencvárosiak, most a Felcsút kiesése után lehetnek a legesélyesebb kérői. Mindhármuk esetében az szólhat közbe, ha egy esetleges jó Eb-szerepléssel felhívják magukra külföldi klubok figyelmét.

Magyar tehetségek

A saját nevelésű focisták szerepeltetését tekintve az NB I-ben tökutolsó a Fradi, de más klubok akadémiáiból kikerült tehetségek kiköthetnek a Doll-csapatban. Szóba jöhet például a Vasasból Vida Máté, a kiesett Felcsútról Sallai Roland, de a két válogatott kerettagon kívül a Honvédból Bobál Dávidon is megakadt a német szakember szeme.

Dortmundi csikók

A Borussia Dortmunddal kötött megállapodás alapján érkezhetnek olyan fiatalok, akik a német sztárcsapat keretébe nem férnek be, így a játéklehetőség és a kupaszereplés idecsábíthatja őket. Ilyen lehet a védők közül a szlovén U21-es válogatott Jon Gorenc-Stankovic, a török U-válogatott Burak Camoglu, csatárposzton pedig a német U-válogatott Tammo Harder és Marvin Ducksch.

Újabb Böde-rivális, vagy…

A gólkirályi címet nyert középcsatár, Böde Dániel kivételesen nem riválist (avagy áldozatot), hanem segítséget kap külföldről? A Fradi tankját – aki a posztjáért sikerrel küzdött meg a szerb Perics, a holland Tuijp, a mali Diallo, a német Lauth ellen is – egy villámgyors holland szélső, Joshua John tömheti labdával.

Thomas Doll hétfőn miatta tekintheti meg a helyszínen a dán Nordsjaelland meccsét.

Olvasói sztorik