NB I

Doll: Amit lehetett, azt kihozta a Fradi ebből a szezonból

Gera szerint százból egyszer bejön az a szögletvariáció, amiből a győztes gólt szerezte.

Történelme során 22. alkalommal hódította el a Magyar Kupát a Ferencváros, ezzel saját rekordját megdöntve továbbra is csúcstartó. A temérdek helyzetet kialakító, és hatalmas mezőfölényben játszó Fradi Gera Zoltán remek ütemű fejesgóljával nyerte meg az ősi rivális Újpest elleni döntőt. A különleges kupaderbiről a német sikeredző, Thomas Doll nyilatkozott a Fradi honlapjának.

– Csodálatos pillanatot élek most meg, nagyon kemény munka volt ez a mai győzelem – kezdte nyilatkozatát Thomas Doll. – Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést láthattunk, tele érzelmekkel, feszültséggel, kiváló megoldásokkal és remek szurkolókkal, úgyhogy nagyon tetszett összességében.

– Legalább ennyire tetszett csapatom játéka, ahogy együtt, egymáshoz közel mozogtak a srácok, és nem engedtek területet az ellenfélnek a kibontakozásra. Az első húsz percben remekül játszottunk, és ugyan több gólt is szerezhettünk volna, nem idegeskedtünk a kimaradt helyzetek miatt. Tudtuk, hogy lesz még lehetőségünk veszélyt teremteni az Újpest kapuja előtt, türelmesen játszottunk, és ez kifizetődött. Ahogy a kupadöntőkben az sokszor lenni szokott, most is egy rögzített szituációt követő gól döntötte el a meccset. Élmény volt a srácok mentalitását látni, koncentráltak voltunk és megvédtük a címünket. Amit lehetett kihoztuk ebből a szezonból.

A vezetőedző mindemellett tiszteletét fejezte ki az Újpest együttesének, illetve elmondta, hogy a 37 évesen is parádézó Gera Zoltán nagyon fontos láncszeme a Ferencvárosnak, de a győzelmet csapatként aratta a Fradi.

„Százból egyszer bejön”

A meccs után a győztes gólt szerző Gera Zoltán is nyilatkozott.

Olvasói sztorik