NB I

Iskolaidőben, telefonon próbált játékosokat „rabolni” az MTK Diósgyőrből

Az esetről a DVTK hivatalos honlapja számolt be.

A közelmúltban három tehetséges diósgyőri fiatalt is megkeresett az MTK, hogy a Sándor Károly Akadémián folytassák pályafutásukat. A labdarúgó-palánták családjukkal egyeztetve úgy döntöttek, hogy nemet mondanak, és maradnak nevelőklubjukban – adta hírül ma a dvtk.eu.

– Az MTK képviselői a közelmúltban megkeresték Jaksi Attilát, Figeczki Ágostont és Csáki Dávidot, akik a DVTK U14-es csapatának erősségei – mondta el Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója. – Mindhárom tehetséges fiatalt iskolaidőben győzködték telefonon arról, hogy a Sándor Károly Akadémián folytassák pályafutásukat.

– Igyekeztünk meggyőzni a fiatalokat és családjukat arról, hogy a rohamléptekben fejlődő diósgyőri utánpótlásban a legjobb helyen vannak, ha profi labdarúgók szeretnének lenni, ami sikerült is – vette át a szót Benczés Miklós, a diósgyőri akadémia igazgatója. – Megértették, hogy nevelőklubjukban minden feltétel adott, és nincs annál nagyobb dicsőség, mint Bacsa Patrikhoz, Eperjesi Gáborhoz, Nemes Milánhoz, Ternován Patrikhoz, vagy éppen Szabó II. Balázshoz hasonlóan saját nevelésű játékosként bemutatkozni az élvonalban. Ez az eset is azt mutatja, hogy a DVTK meg tudja tartani tehetséges fiatal labdarúgóit.

– Köszönjük a fiataloknak és szüleiknek, hogy megtették, amiről az MTK megfeledkezett, értesítettek a DVTK-t a megkeresés tényéről, illetve azt is, hogy Diósgyőrben maradtak – tette hozzá szinte egyszerre a két szakember.

Olvasói sztorik