NB I

Kemenes elbúcsúzott, legyőzte a Honvéd a DVTK-t

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 3-2 (0-0)
Bozsik-stadion
Honvéd: Kemenes (Horváth A., 30.) – King, Bobál, Kamber, Palmes, Botka, Hidi, Gazdag, Holender, Youla (Prosser, 30.), Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Lipták (Mahalek, 64.), Tamás M., Nemes (Németh M., a szünetben) – Okuka, Kövér – Ternován (Szabó II B., 64.), Bognár I., Bacsa – Novothny (Griffiths, a szünetben). Vezetőedző: Egervári Sándor
Gólszerzők: Prosser (51., 84.), Nagy G. (89.), illetve Griffiths (67.), Bognár I. (87.)

Péntek este a Bp. Honvéd edzőmeccset játszott a Diósgyőrrel a Bozsik-stadionban. A kispestiektől Kemenes, Youla és Ingjatovics is ezzel a találkozóval búcsúzott – közülük végül Ignjatovics nem tudta vállalni a játékot.

Ikenne-King majd Eppel lövése jelentette az első komolyabb veszélyt – utóbbinál Antal Botond védett. Novothny lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret, majd Eppel ziccerénél ismét Antal mutatott be bravúrt. A harmincadik percben taps kísérte le a pályáról a két távozót – Kemenest és Youlát is ekkor cserélte le Marco Rossi. A félidő hajrájába érve Botka lövését Antal védte, majd Novothny csúsztatása ment nem sokkal mellé.

Az 51. percben szerzett vezetést a Honvéd: Prosser Dániel lőtte ki a bal alsó sarkot – derül ki a DVTK Twitter-oldalának beszámolójából. Több helyzet is adódott a folytatásban is, ezeknek egyikéből a Diósgyőr szerzett gólt: a 67. percben Georges Griffiths csúsztatta a hálóba Okuka beadását (1-1). Támadásban maradt a vendég csapat, de vagy nem találtak kaput a támadók, vagy Horváth védett. A hazaiak is győzelemre játszottak, és a 84. percben meg is szerezték a vezetést: egy gyors támadás végén Prosser szerzett gólt (2-1). Úgy tűnt, döntetlennel végződik a találkozó, ugyanis a 87. percben Eperjesi passzát Bognár István váltotta gólra (2-2), azonban a 89. percben erre is volt válasza a Honvédnak: Nagy Gergő állította be a 3-2-es végeredményt.

Olvasói sztorik