NB I

Csatatérré változik a város a kupadöntő idejére?

A Bors szerint elképzelhetetlen, hogy ne legyen balhé az Újpest és a FTC meccse előtt.

Cáfol a rendőrség

A rendőrség a Borsnak cáfolta azt az információt, miszerint „az MLSZ-el közösen hozta meg azt a döntést, hogy az újpesti szurkolók, ne szervezetten utazzanak a mérkőzésre.”
Miután az ORFK közleményéről értesült a szövetség, azt a tájékoztatást adta a Borsnak, hogy végül is a BKK miatt nincs szervezett út Újpestről, állítólag kivitelezhetetlen egy külön metró indítása. Hogy miért nem megoldható, arra nem kaptak érdemi választ.

Aggódó újpesti szurkolók hozzászólásaitól hemzseg az internet a szombat esti Magyar Kupa-döntő előtt. Kiderült ugyanis, hogy a nagy számú, több mint ötezer lila-fehér szimpatizáns számára az MLSZ és a rendőrség nem biztosít szervezett utaztatást a finálé helyszínére, a Groupama Arénához. Csak annyit közöltek, hogy a gyűjtő pont a Nagyvárad tér lesz, amit mindenki úgy közelít meg, ahogy akar. Onnan az újpestiek már rendőrségi biztosítás mellett juthatnak el a stadionba – írja a borsonline.hu.

A metrón, illetve a város különböző tömegközlekedési eszközein így egészen könnyedén összetalálkozhatnak a két csapat drukkerei, ami – mondani is felesleges – sok jóval nem kecsegtet. Minden ember mellé nem állhat egy rendőr! Ráadásul az ötezer újpestivel szemben több mint tízezer fradista kel útra.

A helyzetet bonyolítja, hogy az FTC mérkőzéseket bojkottáló hívei – az előzetes becslések szerint 2-3 ezer szurkoló – demonstrációt tartanak. A IX. kerületi Bakáts téren gyülekeznek, és együtt vonulnak át a Népligetig, ahol kivetítőkön nézik majd a meccset. Habár a demonstráció szigorú rendőri biztosítás mellett zajlik, még belegondolni is rossz, mi történik, ha a két szurkolótábor kemény magja összetalálkozik. Erre egyébként sokak szerint a meccs után van nagyobb sansz, ugyanis a Népligetből bármerre szétszéledhet a tömeg. Szintén növeli a biztonsági kockázatot, hogy ha a kupa sorsa hosszabbításban dől el, akkor már metróval sem lehet elhagyni a helyszínt…

– Tudjuk, hogy az FTC vezetői azt szeretnék, hogy balhé legyen, de mi nem készülünk semmilyen atrocitásra. Békés felvonulást tervezünk – árulta el Hamberger Ádám, a bojkottáló fradisták vezetője.