NB I

Torghelle nem adja át a helyét a fiataloknak, hosszabbít az MTK-val

A fővárosiak csatára a következő szezonban is a hátvédek réme lehet.

Az MTK Budapest támadója éppen ma ünnepli 34. születésnapját, ennek alkalmából pedig pár napon belül alá is írja új szerződését a kék-fehérekkel. A „levegő ura” a Digisport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy már tárgyaltak a vezetőkkel, és ha minden jól alakul, néhány napon belül hivatalos is lesz a hosszabbítás. A csatár eredményes évadot zárt, hiszen 11 találattal a második helyen végzett az NB I góllövőlistáján.

– Jónak értékelem az idényemet, szerencsére a nagyobb sérülések elkerültek, összességében elégedett lehetek a teljesítményemmel. A csapatban lévő fiataloknak még kell egy kis idő, hogy beérjenek, talán ezért nem találták még meg a góllövő cipőjüket. Maradjanak csak ott a helyükön, én még szeretném egy darabig csinálni a dolgomat a pályán, és nem akarom átadni a helyemet a sorban mögöttem állóknak – üzent Torghelle a fiatal csapattársainak, aki az egész éves teljesítményük alapján Bese Barnabást és Hegedüs Lajost emelti ki az együttesből.

– A szezon előtt az első hat hely volt a célkitűzés, ezt abszolút sikerült teljesítenünk. A két évvel ezelőtti célunk pedig az volt, hogy a következő hat évben háromszor vagy négyszer európai porondon szerepeljünk, egyszer pedig bajnokok legyünk. Tavaly is sikerült az EL, most is sikerült, úgyhogy nagyon jól haladunk a kijelölt úton – összegezte a szezont a szülinapos játékos, aki szerint a szezon vége azért sikerült ilyen rosszra, mert nagyon sok sérült és eltiltott volt a csapatban, ezért a bevethető játékosok a vártnál hamarabb elfáradtak a szerda-szombat ritmusban.

Olvasói sztorik