NB I

Danilovics zsinórban negyedszer lett a forduló kapusa

A Honvédból van, a Puskásból nincs játékos a legjobbak között.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az Instat értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 33. fordulóban – melynek teljes adatsora most lett elérhető – álomcsapatunk 4-2-3-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 33. forduló álomcsapata

Danilovic (Videoton, 238) – Stopira (Videoton, 229), Vinícius (Videoton, 284), Juhász (Videoton, 243), Ikenne-King (Honvéd, 244) – Pátkai (Videoton, 259), Simon (Videoton, 272) – Géresi (Videoton, 230), Kecskés (Paks, 253), Nego (Videoton, 241) – Punosevac (Békéscsaba, 236)

Bár az NB I 33., záró fordulója ismételten mélyen átlag alattira sikeredett (248, szemben a valamivel 260 fölötti középértékkel), láttunk már ennél rosszabb köröket is. A csapatot már első ránézésre is leolvasható módon az Újpesten 3-0-ra nyerő és így ezüstérmes Videoton uralja, nem kevesebb mint 8 játékost adtak a 11-ből – Géresi ráadásul csereként beállva is maradandót nyújtott. Érdekesség, hogy míg a Felcsúton simán kikapó Honvédból került be játékos, a Puskás Akadémiából nem; Punosevac pedig tagsággal búcsúzott az élvonaltól és könnyen lehet, hogy Magyarországtól is.

A forduló legjobbja ezúttal a Videoton középhátvédje, Paulo Vinícius lett. Az előrejátékban nem túl meglepő módon nem jeleskedett, erre vonatkozó statisztikája nincs is, de elkövettek rajta három szabálytalanságot, 75 passzkísérletéből 65 volt jó, 21 párharcából mindössze egyetlen egyet veszített el (!), 7 labdavesztésére 16 megszerzett labda jutott.

Az álomcsapatba kerüléshez közel állt még Hermány Bence, a Vasas kapusa; Leandro, illetve a Puskás hátvédje, Tar Zsolt; valamint a támadók közül Tischler Patrik és Holman Dávid is.

A legrosszabb játékos címet ezúttal még 149-es értékeléssel is “el lehetett nyerni”, ez holtversenyben a legmagasabb érték a szezon során. A birtokosa pedig nem más, mint Enes Bardhi, akit Balajcza Szabolcs kiállítása miatt a Videoton elleni mérkőzés 33. percében beáldozott Nebojsa Vignjevic, amikor Banai Dávidot küldte be védeni. A kispadon kezdő labdarúgók közül a veterán Ferenczi István lett a legrosszabb, de még ő is 147-t kapott, ez a legmagasabb érték a kör aktuálisan legrosszabbul játszott cseréjétől a 33 forduló alatt.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik