NB I

Profi lett a DVTK fiatalja

Szabó II Balázs profi szerződést kapott.

Hétfőn aláírta élete első, hosszú távra szóló profi szerződését Diósgyőrben a DVTK saját nevelésű játékosa, Szabó II Balázs, aki a DVSC ellen mutatkozhatott be az élvonalban szűk két héttel ez előtt – írja a DVTK honlapja.

– Szabó II Balázs a játékával, a labdarúgáshoz való hozzáállásával, az alázatával elnyerte a szakmai vezetés tetszését – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Egervári Sándor számít rá az első csapat kereténél, ennél jobb ajánlólevelet nem kaphat egyik fiatal játékos sem a profi szerződéshez. Remélem, az ő példája a többi fiatalnak is kellő ambíciót jelent, hogy érdemes Diósgyőrben alázatosan dolgozni, hiszen egy tehetség sem kerüli el a figyelmünket. Bízom abban, hogy hamarosan többen követik a példáját.

– A debütálásom utáni napokban kaptam kézhez az ajánlatot Benczés Miklóstól. Nagyon gyorsan történt minden, de örülök neki természetesen – mondta Szabó II Balázs. – A nevelőegyesületemben mutatkozhattam be, sokat jelent számomra ez a klub, ezért igyekezni fogok, hogy megháláljam a belém fektetett bizalmat. Szeretném növelni a pályán töltött perceim számát, és bízom abban, hogy lépésről lépésre haladva néhány éven belül meghatározó játékosa lehetek a DVTK-nak.