NB I

Horváth Ferenc távozik a Videotontól

Az Európa Ligában már nem ő vezeti a csapatot.

A 2015 októberében aláírt, hét hónapra szóló szerződésének lejártával távozik a Videoton FC vezetőedzői pozíciójából Horváth Ferenc. A 42 éves, korábbi válogatott- és Vidi-támadó idegenben, az Andráshida elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be, a bajnokságban pedig először a Honvéd elleni hazai siker alkalmával ült kispadon – írja a klub honlapja.

A tabellán akkor hetedik helyen álló csapat a bajnokság végén – az Újpest legyőzését követően – végül a második helyen végzett, megszerezve ezzel az ezüstérmet és biztosítva azt, hogy nyáron az Európa Liga selejtezőjében szerepelhet a klub.

Horváth Ferencnek a Videoton FC köszönettel tartozik azért, hogy nehéz időszakban elvállalta a vezetőedzői feladatokat és az ehhez tartozó felelősséget, valamint azért is, hogy a szakmai stábbal közösen elvégzett munkának köszönhetően a szezon végén ezüstérmet ünnepelhettek.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban a klub és a csapat sikeréért dolgozott, örülök annak, hogy összejött az ezüstérem – ez a szurkolóinknak különösen kijárt így, a szezon végére. Nehéz hét hónapra edzőt találni manapság, de úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a Vidinek, így nem gondolkodtam, hogy vállalom-e a feladatot. Úgy gondolom, hogy a második hellyel sikerült törlesztenem a tartozásom, talán mondhatom, hogy kvittek vagyunk – nyilatkozta hétfő délután Horváth Ferenc.

Horváth Ferencen kívül távozik még a szakmai stábból Szamosi Tamás másodedző, valamint Bíró Imre kapusedző is.

Olvasói sztorik