NB I

Borussia Dortmund-játékosokat figyel a Fradi, valakivel már előszerződést is kötöttek

Böde Dániel is riválist kap, Thomas Doll már el is utazott Észak-Európába, ahol centert keres.

Kubatov Gábor az M4 Sport Góóól! című műsorában elmondta, a Haladás elleni szezonzáró bajnoki nem a legjobb meccse volt a csapatnak, hiszen ekkora pontelőnnyel nehéz tűzben tartani a társaságot. Thomas Doll vezetőedzőnek azonban sikerült jól ösztönöznie a játékosokat, hogy mindenki a jövőjéért is küzdjön, mivel szeretne bennmaradni a csapatban.

A klubelnök hozzátette, öt év kellett ahhoz, hogy a Ferencvárost stabil klubbá tegyék, de még csak az út felénél tartanak.

– Öt éve rakjuk tégláról téglára a Fradit, sose léptünk hátra, egyre csak fejlődött a csapat. Sok munkát kellett elvégeznünk, és még csak az út felénél tartunk. Mindig a jövőre kell gondolnunk, talán a legnehezebb időszakunk jön, mivel a nemzetközi kupában is szeretnénk megmutatni, hogy sikeres csapat tudunk lenni.

Kubatov úgy véli, hogy bár a Fradi nagy fölénnyel végzett az élen, a tizenkét csapatosra szűkített bajnokság izgalmassá tette a küzdelmet.

– Nagyon jól koncentráltunk, de szerencsénk is volt. Télen is sokat fejlődtünk, és mivel nagyon jól sikerült az őszi idényünk, ez adott egy magabiztosságot, tavasszal pedig volt lehetőségünk kipróbálni új felállásokat, új játékosokat – mondta az M4-nek.

Centerért ment Észak-Európába Doll

Kubatov Gábor elárulta, hogy Thomas Doll már el is utazott Észak-Európába, ahol centert keres.
– Ha nemzetközi kupába szeretnénk menni, akkor nagyon gyors játékosok kellenek, most ezeket próbáljuk megkeresni.
A lehetőségekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a Ferencváros néhány százezer eurót tud játékosra költeni, ez európai viszonylatban kevésnek számít. Hozzátette, sok múlik azon, hogy sikerül-e eladniuk valakit illetve azon, hogy tudnak-e neves kluboktól olyan futballistát kölcsönvenni, aki nem fér be a keretbe. Példaként megemlítette, hogy jelenleg is figyelnek két olyan játékost a Borussia Dortmundnál, aki “az első keret szélén táncol”, egy játékossal pedig már előszerződést kötöttek, de a kilétéről nem oszthat meg részleteket.

A klubelnök szerint a csapat erőssége már-már a Nyilasi-érát idézi.

– Visszatért az az időszak, amikor azzal viccelődtek, hogy ha a Fradihoz jönnek más csapatok, akkor a Budapest-táblánál inkább forduljanak vissza, mert akkor 3-0-lal meg lehet úszni, és ne játsszák le a meccset. Azért most szerintem mindenki úgy jön a Groupamába, hogy jó lenne megúszni legalább egy döntetlennel.

Kérdésre válaszolva a klubnál maradó Gera Zoltán szerepéről a sportvezető azt mondta, a 37 éves játékos azért fontos a csaptnál – a játéktudása mellet -, mert egy jó, stabil személyiség.

– A családjával, a világlátásával, a futball iránt érzett szenvedélyével, a tapasztalatával. Az öltözőben is nagyon sokat segít nekünk, a fiatal játékosok látják rajta, hogy hogyan készül egy igazi profi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!