NB I

Kétgólos győzelmével bennmaradt a Vasas

Vida és Pavlov okozta az MTK vesztét, ezzel a második kieső a Puskás Akadémia.
OTP Bank Liga, 33. forduló
MTK Budapest – Vasas FC 0-2 (0-0)
Dunaújváros, játékvezető: Vad II. I.
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Vass Á., Thiam (Baki, 82.) – Gera D., Kanta, Hajdú Á. (Strestík, 61.) – Nikacs (Hujber, 89.). Edző: Teodoru Vaszilisz
Vasas: Hermány – Romic, Korcsmár, Debreceni, Risztevszki – Berecz, Vida – Remili, Ch. Müller (Pavlov, a szünetben), Ádám (Preklet, 86.) – Novák (Ferenczi, 77.). Edző: Michael Oenning
Gólszerző:Vida (66.), Pavlov (91.)

Mindkét csapat számára óriási téttel bírt a mérkőzés, hiszen az MTK-nak győzni kellett ahhoz, hogy esélye legyen fellépni a dobogóra, a Vasasnak pedig a bennmaradáshoz lett volna fontos a három pont megszerzése. Az összecsapás helyszínválasztása nagy visszhangokkal járt, hiszen az angyalföldiek nehezményezték, hogy az Illovszky-stadion helyett Dunaújvárosban kerül megrendezésre a találkozó. A Vasas legutóbb 2010-ben tudta legyőzni bajnokin az MTK-t, az idei szezonban pedig mindkétszer vereséget szenvedtek a kék-fehérektől.

Már a hetedik percben majdnem vezetést szerzett a piros-kék gárda, Vass Ádám azonban a gólvonalról menteni tudott Novák Csanád csúsztatását követően. A másik oldalon is csak centiken múlott a gól, négy perccel később Kanta gurított le Gera Dánielnek egy szabadrúgást, akinek az óriási bombája a kapufán csattant. Rögtön válaszolt a Vasas a kapufára, az ellentámadást követően Remili egy az egyben vihette Hegedüsre a labdát, tíz méterről azonban a kapu mellé passzolt a támadó. Bekezdtek tehát a találkozó elején a csapatok, mindkét oldalon akadt nagy gólszerzési lehetőség. Az iramot azonban nem tudták tartani a játékosok a következő percekben, és néhány veszélytelen kapura lövéstől eltekintve nem történt fontos esemény az első félidőben. Gól nélküli döntetlennel vonulhattak tehát szünetre a felek, a Vasas pedig még azzal a tudattal, hogy a Puskás Akadémia 2-0-ra vezet a Honvéd ellen.

A második játékrész elején Thiam lövése pattant ki Hermányról Nikacs elé, aki a hálóba juttatta a labdát, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető a találatot. A 66. percben azonban már szó sem lehetett lesről, hiszen Vida kb. 35 méterről vállalkozott lövésre, próbálkozása pedig a kint álló Hegedüs felett a kapuban kötött ki, megszerezte tehát a Vasas a vezetést, 0-1. Kilenc perccel később kétgólosra növelhette volna előnyét az angyalföldi gárda, de ahogyan Nikacs a másik oldalon, úgy Novák is lesről talált a kapuba. A mérkőzés hátralévő részében okosan tartotta a labdát a vendég együttes, az MTK pedig nem tudott helyzetet kialakítani. Pavlov a 91. percben bebiztosította a győzelmet, a tizenhatoson belülről nagy erővel lőtt Hegedüs kapujába, 0-2. Egy nem túl izgalmas második félidő után tehát Vida Máté távoli bombájának és Pavlov egyéni alakításának köszönhetően begyűjtötte a három pontot a Vasas, így a másodosztályba küldték a Puskás Akadémia csapatát.


A Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa értékelte a mérkőzést:

– A Vasas megérdemelte a győzelmet, hiszen a második félidőben jobban akarták a három pontot. Az MTK-nak voltak lehetőségei, és ha pontosabbak az utolsó passzok, akkor akár fordítva is alakulhatott volna a mérkőzés. A szünet után azonban a Vasas már jobban felpörgött és ez által sikerült is megszerezniük a vezetést, ami véleményem szerint óriási kapushibából született. Ez lélektanilag feldobta a Vasast, az MTK-t pedig visszavetette teljesen. A második gól végleg eldöntötte a találkozó végkimenetelét. Közepes színvonalú mérkőzés volt, talán egyedül Vass Ádámot tudom kiemelni a mezőnyből.

Olvasói sztorik