NB I

Juhász Roland és a déja vu: megint Újpesten ünnepelhet

A Videoton rutinos hátvédje az ezüstérmet ott nyerné meg, ahol pályafutása első aranyát is nyerte. Aztán pedig jöhet a válogatott és az Eb.

Egy győzelemre van az ezüstéremtől a tavalyi bajnok Videoton, amely a szezon elején még a kiesőzónát is megjárta. Horváth Ferenc csapata az elmúlt hetekben sorozatban nyerte a meccseket, a bajnok Ferencvároson kívül a közvetlen riválisok közül a Debrecent és az MTK-t is legyőzte. S közben gólt sem kapott, amiben nagy szerepe volt Juhász Rolandnak.
A harminckét éves válogatott hátvéd mindent elért már pályafutása során: volt magyar és belga bajnok, kupagyőztes, választották az év védőjének Belgiumban és az év játékosának itthon. A Rangadó kérdésére mégis határozottan állította, az idei ezüstéremre is épp úgy vágyik, mint az összes eddigi sikerre.

– Ugyanannyira motivál engem is a lehetőség, mint bárki mást a csapatban a fiatalabbak közül. Ugyanis, ha azt nézem, honnan indultunk ebben a szezonban, nyugodtan mondhatom, a második hellyel kihoznánk belőle a maximumot. Nagyon várom ezt a mérkőzést, bízom benne, hogy elszánt lesz a csapat és sikerül elhozni a három pontot Újpestről – fogalmazott Juhász Roland.

– Annak ellenére, hogy mi voltunk a címvédők, meg tudnánk ünnepelni az ezüstöt is, mert nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. A szezon elején hat vereségünk volt, szörnyen kezdtünk. Innen nézve bravúrnak érzem, hogy itt tartunk, bár természetesen mások voltak az elvárások. Hullámzó volt a játékunk, sajnos túl sokáig, most a vége felé kezdtünk kiegyenesedni. De a legfontosabb mérkőzés még hátra van. Szerencsére mindenkin érzem az elszántságot – tette hozzá a fehérváriak csapatkapitánya.
Az Újpestnek már nincs esélye, hogy odaérjen a dobogóra, de azért nekik sem lesz mindegy, hogyan búcsúznak a közönségüktől. Így hát könnyű mérkőzésre nem számíthatnak a Videoton játékosai. Juhász Roland a kérdésünkre, hány hasonló, utolsó fordulós „drámára” emlékszik hosszú pályafutásáról, kapásból a leginkább ide illőt elevenítette fel.
– Az MTK-val annak idején pont Újpesten nyertünk 1-0-ára az utolsó fordulóban, és az volt az első bajnoki címem. Úgyhogy rendesen déja vu-érzésem van. Az élet dobálja nekem ezeket az utolsó fordulós újpesti mérkőzéseket… De én amúgy mindig szerettem az ilyen helyzeteket. Akkor tudtam a maximumot kihozni magamból, amikor nagy volt a tét. És ez az ezüstérem most nagy tét, a csapaton is ezt érzem. Persze tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert egy erős ellenfél is ott lesz a pályán.

A csúcsformát, úgy tűnik, a szezon végére érték el Fehérváron, Juhásznak azonban még nem ér véget ezzel az idény, hiszen a magyar válogatottban is komoly feladatok várnak rá, többek között a csapattárs Lang Ádámmal együtt: kezdődik az Eb-felkészülés. A nemzeti csapat harminc év után indul világversenyen, a védelemben pedig a két fehérvári mellett mások is bevetésre készek.
– Már nagyon várom a válogatott edzéseit is, annak külön örülök, hogy ott is versenyhelyzet van a különböző posztokon, így az enyémen is, ebből ugyanis mindenki profitálhat. A formaidőzítéssel szerintem nem lesz gond. Az, hogy fejben a topon legyen a játékos, elsősorban rajta múlik, koncentráció kérdése, úgy érzem, ezzel nálam sosem volt gond. A stáb pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy fizikálisan is sikerüljön a formaidőzítés – mondta végül a Videoton kapitánya, aki a tavalyi arany után idén ezüstérmesként szeretné lezárni a bajnoki szezont és kezdeni a magyar labdarúgók számára évtizedek óta legfontosabb utószezont.

Olvasói sztorik