NB I

Hidi Patrik: „Tudjuk, kikkel játszunk”

A Honvédnál tudják, milyen fontos a szurkolóknak a Puskás elleni meccs.

Valószínűleg már senkinek nem kell elmagyarázni, hogy milyen fontos lesz a hétvégi Honvéd-Puskás Akadémia meccs utóbbiak első osztályú tagsága szempontjából. Természetesen a kispestiek játékosai, köztük a csapatkapitány, Hidi Patrik is tisztában van a mérkőzés súlyával.

– A Puskás Akadémia elleni összecsapást mindig nagyon komolyan vesszük, a szurkolóinknak is kiemelten fontos találkozó. Szeretnénk örömet okozni a drukkereknek a felcsútiak legyőzésével – kezdte Hidi, aki úgy emlékszik, nem került még olyan helyzetbe, hogy aktuális csapatával egy másik csapat sorsáról döntsön.

– Az ellenfél szereplése és tabellán elfoglalt pozíciója nem kell, hogy befolyásoljon minket. Ha kiesnek, nemcsak ezen a meccsen múlik, hanem az egész szezon teljesítménye alapján – nyilatkozta Hidi.

Az utolsó forduló egyébként nemcsak a Puskás Akadémia helyezése miatt fontos. A Honvéd ugyan a középmezőnyben szerepel, de a 6.-tól a 8. helyig még bárhol végezhetnek. De vajon éreznek-e különbséget a játékosok ezek között?

– Év végi prémiumunk nincsen, meccsenként kapunk ilyen juttatásokat, ez motiválja a játékosokat. A csapat számára a mester egyébként az első hat hely egyikének elérését tűzte ki célul. Ez most már nemcsak rajtunk múlik, de az biztos, hogy ehhez nyernünk kell – mondta erről a csapatkapitány.

A Honvéd szinte a teljes bajnokságot a középmezőnyben töltötte el. Ennyit tudnának? Hidi szerint nem erről van szó.

– Valós tudásunk alapján ennél többre vagyunk képesek. Azért állunk így, mert a kisebb csapatok ellen rengeteg pontot elhullajtottunk és ez már az előző években is így volt. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell jövőre!

Olvasói sztorik