NB I

A következő szezont is saját stadionjában kezdi a DVTK

Szeptemberben kezdődhet a bontás, 2017 októberének végén lehet az átadás.

Csütörtökön délelőtt dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere és Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője tájékoztatta a szurkolókat a DVTK-stadion helyzetéről – számolt be az Észak-Magyarország az amigeleken.hu cikke alapján.

A szurkolók képviseletében megjelentek a szervezett szurkolói csoportok képviselői. Képviseltették magukat a Napos-oldali szurkolók is.

A tájékoztatón dr. Kiss János alpolgármester bejelentette, hogy újabb szakaszához érkezett a Stadionrekonstrukciós Projekt. Az elmúlt napokban sikerült az összes hiányzó aláírást megszerezni, és napokon belül kihirdetésre kerülhet az új Diósgyőr Stadion Közbeszerzési Pályázata. Elmondta, hogy jogi problémák hátráltatták eddig a gyorsabb haladást.

A tervezett ütem szerint 2016 augusztusában lesz meg a Közbeszerzési Pályázat győztese, így 2016 szeptemberében kezdődhet a jelenlegi stadion ütemezett bontása.

Azért tartotta fontosnak ezt a csütörtöki tájékoztatót, mert tudja, hogy a szurkolók készülnek a stadionbúcsúztatóra, de az utolsó mérkőzés nem a Paks elleni bajnoki lesz.

A terv az, hogy a 2016–2017-es szezon elején még a jelenlegi stadionban játszik a Diósgyőri VTK.

A bontás megkezdése után is szeretnék, ha pár mérkőzést még itthon tudna lejátszani a csapat. Ehhez mindenféleképpen szükség lesz egy megállapodásra a későbbi kivitelezővel, mivel őket utána szigorú határidők kötik majd. (Meddig lehet sporteseményt tartani az építkezés zavarása nélkül.)

További opció a pályaválasztói jog felcserélése is.

A terv szerint a kivitelező első feladata a bontás és az MVSC-pálya NB I-es mérkőzésre való átalakítása lesz. Az MVSC-pálya átépítése része a DVTK stadionrekonstrukciójának. Az egész egy csomag. A 2016–2017-es szezon tavaszi mérkőzéseit már az MVSC-stadionban rendeznék. (Plusz az őszről átcserélt mérkőzéseket is) Villanyvilágításos, 5000 férőhelyes stadion lesz a Kubik.

Dr. Kiss János, mint korábban, most is említette, hogy az új stadiont a szurkolóknak építik, ezért tartja fontosnak, hogy a szurkolók képviselői gyors és hiteles információkat kapjanak.

Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője pontosította a kivitelezővel való megállapodás feltételeit.

Elhangzott a bűvös dátum is: 2017. október végére készülhet el a Diósgyőri Stadion.

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy adódhat olyan helyzet, hogy akár nem is kell Mezőkövesdre utazni, de ehhez kell az MLSZ közreműködése is. Ebből akár jól is ki tud jönni a DVTK, ha tavasszal 6-8 meccset játszana otthon.

A stadion terve kész. A pályázók egy részletes kivitelezési tervdokumentációt kapnak, amiben gyakorlatilag minden tégla, minden ajtó, a teljes belső felszereltség szerepel. A pályázattevőknek csak be kell helyettesíteni az áraikat és megkapják a végeredményt.

Az MVSC-pályával kicsit másabb a helyzet, itt magának a kivitelezőnek kell majd építést engedélyeztetni és kivitelezési tervet készíteni.

Olvasói sztorik