NB I

Távozik a Honvéd klublegendája

George F. Hemingway tulajdonos elmondta, a kapus Kemenes Szabolcs valószínűleg utoljára húzza magára a csapat mezét a hétvégén.

Rendkívül izgalmas mérkőzésekre van kilátás az NB I utolsó fordulójában, hiszen egyelőre az ezüstérem és az egyik kiesést jelentő hely sorsa is kérdéses. A hetedik helyezett Honvéd ez utóbbiba szólhat bele ismét, hiszen miután múlt hétvégi győzelmével kiejtette a Békéscsabát, most a szintén a bennmaradásért harcoló Puskás Akadémia ellen lépnek pályára. George F. Hemingway szerint viszont csapata számára is komoly téttel bír a találkozó.

– A szombati mérkőzésen minket nem a Puskás Akadémia kiesése vagy bennmaradása érdekel, csakis a saját eredményünk, hiszen bár erről nem sok szó esik, nekünk is van miért küzdenünk. Ha nyerünk, az Újpest pedig kikap a Videotontól, akkor fellépünk a hatodik helyre, ami már a felsőházhoz tartozik. Ez a presztízs mellett amiatt is fontos, hogy jövőre mi játszhassuk a több hazai találkozót a bajnokság utolsó harmadában, tehát igenis van miért küzdenünk, győzni megyünk Felcsútra – mondta Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A magyar származású üzletember beszélt azért a Puskás Akadémiáról is, de elsőként elejét vette mindenféle összeesküvés-elméletnek.

– Számunkra minden mérkőzés becsületbeli ügy, ha nem lenne miért küzdenünk, akkor is teljes erőbedobással lépnénk pályára, ahogy tettük azt a Békéscsaba ellen is. Ami a Puskás Akadémiát illeti, nincs túl jó helyzetben a csapat, a saját győzelmük mellett a Vasas pontvesztésére is szükségük van ahhoz, hogy ne essenek ki az élvonalból. Ez azért is érdekes, mert a Puskás az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat az NB I-ben, a Ferencváros után szerintem nekik és a Videotonnak vannak a legjobb futballistáik. Persze ez nem mindig párosul jó eredményekkel, ezt a felcsútiaknál is láthatjuk, nekem személy szerint nagy meglepetés az ő szereplésük – árulta el George F. Hemingway.

A tulajdonos végül a Honvéd keretéről és egy nagy távozójáról is szót ejtett.

– A Honvédnak rendkívül fiatal játékosállománya van, csak pár hibának köszönhető, hogy nem a 3-4. helyért vagyunk harcban. Eppel érkezésével már csak két hiányposztunk van, a balhátvéd és az irányító pozíciója, ha nyáron tudunk ide igazolni, akkor a következő szezonban harcban leszünk a nemzetközi kupaszereplésért. Kapusposzton Horváth András végleg bejátszotta magát a csapatba, Kemenes szerződése pedig június 30-án lejár, nem hiszem, hogy ő marad a Honvédnál – osztotta meg végül a csapat szurkolói számára szomorú hírt a klubtulaj.

Olvasói sztorik