NB I

Az MTK-ultráknak elegük van a gyanús meccsekből, nem mennek drukkolni a zárófordulóban

Állítják, sok olyan dolog történt, amiért nem nekik kellene szégyenkezni.

Mint beszámoltunk róla, Dunaújvárosban fogadja az MTK a Vasast az élvonal utolsó fordulójában – mivel a kék-fehérek vezetősége kérte, hogy ne az Illovszky-stadionban legyen a szombat 16 óra 30 perckor kezdődő meccs.

A döntés a vendégeknél egyértelműen kiverte a biztosítékot – 370 Vasas-szurkoló mehet be a stadionba –, ám az MTK-szimpatizánsoknak sem tetszik a klub és az MLSZ döntése. Az Ultras MTK az alábbi közleményt tette közzé Facebook-oldalán:

Nem így képzeltük el a bajnokság végét, nagyon nem így… Pedig harminc fordulón át szép volt, de ami utána jött, az maga a szégyen.

Az elmúlt egy hétben előbb gyanús módon kikaptunk a Felcsúttól, majd kitalálták, hogy kötelező lesz a szurkolói kártya az utolsó fordulóra, így nem csak a mi szurkolóink egy részét zárják ki, hanem sportszerűtlen módon alig engednek be vendégeket egy számukra létfontosságú meccsre. Ha ez nem lenne elég, annak ellenére vitték el a meccset újra Dunaújvárosba, hogy a két klub nem egyezett meg ebben. Túl sokat kellett szégyenkeznünk egyetlen hét alatt olyan dolgok miatt, amikért nem nekünk kéne szégyellni magunkat.

A zárófordulóban mindezek miatt szervezett szurkolás nem lesz. Reméljük, a Kispestnek engedik, hogy tegye a dolgát és kiejtse a tolvajokat. Pedig most azt kéne számolnunk, hogy hogyan szerezhetjük meg a dobogót, vagy minimum az Európa Liga-selejtezőt. Kár, hogy most nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy valahogyan visszaszerezzük az MTK név becsületét.

Olvasói sztorik