NB I

Kovács Istvánnal hosszabbított a Videoton

A válogatott támadó további négy évig maradhat.

Kovács István 2012. január 18-a óta a Videoton labdarúgója. A csapattal bajnoki címet és ezüstérmet is szerzett, bemutatkozott a felnőtt válogatottban, és pályára lépett a Vidi nemzetközi mérkőzésein is. 113 bajnoki mérkőzésen szerepelt eddig a Vidiben, és 14 gólt szerzett csapatunk játékosaként az élvonalban – írja a klub honlapja.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy Kovács István 2017. június 30-án lejáró szerződését már most sikerült meghosszabbítanunk, ami azt jelenti, hogy Kokó mostantól számítva 3+1 évig még biztos, hogy a Vidi játékosa lesz. Ahogy azt korábban is kommunikáltuk, már most elkezdtük a tárgyalásokat azokkal a játékosokkal, akikkel hosszú távon számolunk, ennek eredménye a mostani szerződéshosszabbítás is. Az idén nyáron lejáró szerződéssel rendelkező játékosokkal már sikerült a szerződéshosszabbítás, most pedig azok a játékosok következnek, akiknek 2017-ben jár le a kontraktusuk. Nagy öröm, hogy Kovács István személyében egy válogatott labdarúgóval, igazi közönségkedvenccel tudtunk megállapodni a szerződéshosszabbításról. Fontos elmondanom, hogy Kokóban fel sem merült annak a lehetősége, hogy esetleg jövő nyáron, amikor a szerződése eredetileg lejárt volna, úgy hagyja el a Vidit, hogy a klub rosszul járjon, a tárgyalások során végig figyelembe vette a Vidi érdekeit. Nagyon szimpatikus volt számomra, hogy bár Kovács István hangsúlyozta, hogy a jövőben szeretne majd külföldön is futballozni, ami egy tehetséges, válogatott játékos esetében szinte magától értetődik, ennek ellenére végig partner volt a szerződéshosszabbítás tekintetében, és egy percig sem merült fel az, hogy ne tudnánk megegyezni egymással – nyilatkozta a Vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

– Először is szeretnék köszönetet mondani Garancsi Istvánnak és Kovács Zoltánnak, hogy létrejött a szerződéshosszabbítás. Elég régóta a Videoton családhoz tartozom, átérzem, mit jelent Székesfehérváron labdarúgónak lenni és a Vidit képviselni a pályán és a pályán kívül is. Mindent megteszek azért, hogy rászolgáljak arra a bizalomra, amit ez a szerződéshosszabbítás jelent, és példa lehessek a csapattársaknak valamint a Vidiben felnövő utánpótlás játékosoknak is. Ezen kívül nagyon fontos számomra, hogy meg tudjak felelni a szurkolóknak és a klub vezetőségének, valamint a szakmai stábnak is – árulta el a Videoton-honlapnak Kovács István az új szerződése aláírását követően.