NB I

Tischler az Újpest ellen a tavalyi termés felével is beérné

A Videoton csatárát edzője, Horváth Ferenc is nyugtatta, végül meglett első fehérvári gólja. Az ezüstért „kedvenc” ellenfelével játszanak.

Hatalmas szabadrúgásgólt lőtt az MTK elleni, 5-0-ra megnyert mérkőzésen a Videoton csatára, Tischler Patrik. A találat azért is különleges volt a számára, mert a télen Felcsútról kölcsönbe érkezett játékosnak ez volt az első fehérvári gólja a bajnokságban. Hogy nem csak „elsült a kapanyél”, azt jelzi, hogy már az első félidőben is majdnem bevágott egy szabadrúgást, akkor a kapufa még kisegítette az MTK kapusát.
– Edzéseken gyakoroljuk a szabadokat, a közelebbi vagy Haraszti Zsolté vagy Kovács Pistié, akik jól tekerik, a távolabbiakat én végzem el. Ez meg azért elég távolinak tűnt, egyértelmű volt, mondta Horváth Feri is a kispadról, hogy végezzem el én. Az első félidei is jó volt, sajnos kapufa lett, a másodikban is úgy gondoltam, elvállalom. Volt korábban szabadrúgás gólom az MTK-ban, kettő is, az élet úgy hozta, hogy most ellenük lőttem a következőt – mondta a Rangadónak Tischler Patrik.

Kép: vidi.hu

– Nagyon örültem neki, jót tett a lelkemnek, mert túl régóta nem lőttem már gólt. Horváth Ferivel is beszéltünk róla, tudta ő is, milyen érzés, ha kicsit már stresszel az ember, mert nem jönnek a gólok, ő is csatár volt és vele is előfordult ilyesmi. Talán ezért nem sikerült nekem sem, túl görcsösen akartam, hál istennek most megtört a jég. Reméljük, az utolsó fordulóban is összejön valami… – tette hozzá a csatár, aki túl sokáig nem ünnepelte magát, hiszen a legfontosabb meccse még hátra van a tavalyi bajnoknak. A második hely megtartásához alighanem le kell győzniük idegenben az Újpestet.
– Tavaly négyet lőttem az Újpestnek, még a Puskás játékosaként… Most a felével is kiegyeznék, ha valaki azt mondja, lövök kettőt, aláírom. De amúgy is szeretek ellenük játszani, szinte mindig gólt lőttem nekik. Remélhetőleg ezt a sorozatot is folytatom. Ám a legfontosabb, hogy nyerjük meg a meccset, hogy kinek a góljával, az másodlagos. Ez lenne az első bajnoki érmem, nagyon vágyom rá – mondta Tischler Patrik, aki szerint az utolsó négy meccsét megnyerő Vidi jó állapotban várja a Megyeri úti találkozót.

– Ez az egy hét most elég nagy önbizalmat adatott nekünk, miután a bajnok Fradit és a második helyen álló MTK-t is legyőztük, nem is akármilyen játékkal. Ha ez nem ad önbizalmat, akkor semmi. De nem fogjuk elbízni magunkat, az Újpest hazai pályán erős támadófocit játszik, tudjuk, hogy nehéz ellenük, de a mi kezünkben van a sorsunk: ha győzünk, ezüstérmesek vagyunk. Nem figyelünk senki másra, csak magunkra koncentrálunk.
Tischler szerint bár a bajnoki címvédés nem sikerült, az ezüstérmet azért megünnepelnék Fehérváron, főleg azok után, amilyen mélységekben megfordult a bajnokság során a csapat:
– Nem úgy sikerült a szezon eleje, ahogy tervezték a klubnál, a Fradi már ott meglógott, behozhatatlanul. Innentől kezdve a második helyért zajlott a küzdelem. Ha egy ilyen rossz rajt után megvan az ezüstérem, akkor az pozitív, a Fradi mögötti „külön bajnokságot” megnyernénk, ami mutatja a csapat erejét. Tudnánk örülni neki.

Hogy a közelebbi jövő mit hoz, még kérdés, hiszen Tischler Patrik kölcsönjátékosként szerepel a Videotonban, így még az is elképzelhető, hogy akár ezüstérmesként egyből másodosztályú játékos lesz belőle – amennyiben az utolsó fordulóban a Puskás Akadémia búcsúzik az élvonaltól… A támadót azonban ez most még nem foglalkoztatja, egyelőre az utolsó (?) fehérvári meccsére koncentrál.
– Sajnos télen nem olyan állapotban érkeztem, hogy egyből a kezdőbe kerülhessek. Mint említettem, rágörcsöltem túlságosan a gólokra, hiszen az előző szezonokban megvolt a nagyjából tízes gólátlagom. Sajnálom, hogy már csak egy forduló van hátra, de ezt az egy meccset úgy szeretném lejátszani, hogy emlékezetes legyen. Tovább nem akarok előretekinteni, a folytatás már a pályán kívül dől el. Nagyon remélem, a Puskás nem fog kiesni, de jelenleg ezen nem akarok gondolkodni, a Vidi a csapatom, és az ezüstérem megszerzése a legfontosabb a számomra is.

Címlapfotó: vidi.hu

Olvasói sztorik