NB I

Gera és senki más a Fradi-Újpest derbiről

Videoton-futballisták uralják a 32. forduló álomcsapatát.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította a forduló csapatát a futballelemző cég, az Instat értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint szétbontani, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 32. fordulóban – melynek teljes adatsora most lett elérhető – álomcsapatunk 4-5-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 32. forduló álomcsapata

Danilovic (Videoton, 239) – Stopira (Videoton, 252), Korcsmár (Vasas, 242), Juhász (Videoton, 248), Schimmer (Haladás, 249) – Géresi (Videoton, 224), Gera (Ferencváros, 261), Simon (Videoton, 242), Jovanovic (Debrecen, 269), Nego (Videoton, 336) – Tischler (Videoton, 243)

Az idei harmadik Derbiről, a Ferencváros-Újpest összecsapásról egyedül Gera tudta bejátszani magát a legjobb 11 közé. Az alacsonyabb InStat-értékek alacsonyabb színvonalat is feltételeznek, de azt is hozzá kell tenni, hogy a Videoton 5-0-s sikere igencsak dominálta a fordulót, már ami a topteljesítményeket illeti.

Ez alapján a forduló játékosa toronymagasan a videotonos Loic Nego lett, aki 336-os értékeléssel zárt. A jobbhátvédből jobbszélsővé avanzsált francia két gólt is jegyzett az MTK ellen, összesen három lövése volt, ezekből mindannyiszor kaput is talált. Egy szabálytalanságot követtek el ellene, egyszer lesen csípték el, 45 passzkísérletéből 41 ért célt, 10-ből 8 párharcot megnyert, 7 labdavesztésére 3 labdaszerzés jutott.

A forduló csapatába kerüléshez közel volt még a szintén Vidi-játékos Asmir Suljic, a debreceni Varga József-Takács Tamás duó és a szombathelyi Jánvári Gábor is. Az álomcsapat 11 tagjából 7 a fehérváriak keretét erősíti. A kör legjobb együttesébe kerülők átlaga egyébként az utóbbi időhöz képest nem rossz (255), de a teljes szezont tekintve még mindig a 260-as átlag alatt helyezkedik el.

A legrosszabb játékos ezúttal Torghelle Sándor lett, aki 134-es értékeléssel zárta nem túl produktív 23 percét, ami alatt számos kemény faultot és kisebb vitát könyvelhetett el, mielőtt csúnyán Simon Ádám után rúgott, amiért Andó-Szabó játékvezető azonnal kiállította.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik