NB I

Kiütéssel közelebb az ezüsthöz a Vidi

Torghellét hamar kiállították, az MTK-nak esélye sem volt, a piros-kékek ötig meg sem álltak.
OTP Bank Liga, 32. forduló
Videoton FC – MTK 5-0 (2-0)
Felcsút, 2000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Videoton: Danilovics – Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira – Pátkai, Simon Á. (Heffler T., 76.) – Nego, Szuljics (Géresi, 69.), Oliveira (Kovács I., 69.) – Tischler. Edző: Horváth Ferenc
MTK: Hegedüs L. – Poór, Baki, Grgic, Vadnai – Thiam (Deutsch B., 86.), Vass Á. – Bese, Gera D. (Vogyicska, 80.), Hajdú (Nikacs, 65.) – Torghelle. Edző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Nego (5., 83.), Grgic (öngól, 10.), Tischler (64.), Szuljics (66.)
Kiállítva: Torghelle (24.)

Az ezüstéremért harcoló két csapat mérkőzése tökéletesen kezdődött a Videoton számára: az 5. percben Nego bedobásával Stopira ment el a bal szélen, beadására pedig éppen Nego érkezett és a kapuba fejelt, a labda a földről pattant a gólvonalon túlra, 1-0. A “tökéletest” hamarosan átírhattuk parádésra, hiszen újabb öt perc elteltével már kettővel ment a Vidi. Suljic szólója a jobb oldalon beadással zárult, amit az MTK kapusa, Hegedűs a hátvéd Grgic fejére ütött, onnan meg a kapuba pattant a labda, 2-0.

Az MTK egy-két beadással próbálta jelezni, hogy éledezik a sokkból, ezeket Danilovics könnyen lehúzta. A 24. percben aztán tovább romlott a vendégcsapat helyzete: Torghelle hátulról felrúgta Simont, amiért Andó-Szabó játékvezető egyből piros lapot mutatott fel a rutinos csatárnak. Egészen biztosan nem erre gondolt Torghelle Sándor, amikor arról beszélt a Rangadónak, hogy szeretné jól befejezni a szezont…

Grgic megúszta, hogy kétszeresen negatív főszereplő legyen, a 32. percben ugyanis elakadt a kezében Tischler labdája a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A Vidi középcsatára a gólhoz is közel járt, a 35. percben 25 méteres szabadrúgása a kapufát is érintve vágódott az alapvonalon túlra. Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, mégis volt miért idegeskedniük, mert a nemrég visszatért Danilovics egy ütközés után a földön maradt és ápolni kellett.

Kép: vidi.hu

A Vidi kapusa végül folytatni tudta a játékot, munkája viszont továbbra is túloldali kollégájának volt több. Az 55. percben Nego lövését ütötte fölé, később Pátkai kísérletét is fogta. Közben a lelátón többen felfedezték Joan Carrillót, a tavalyi bajnokcsapat spanyol edzőjét… Hogy az ő tiszteletére vagy sem, ki tudja, mindenesetre megszületett a harmadik fehérvári gól, nem is akármilyen: Tischler Patrik másodjára már centiket sem tévesztett, gyönyörűen tekert be egy 25 méteres szabadrúgást a 64. percben, 3-0.

Két perc múlva már a kiütés következett, Suljic lépett ki az MTK-védők közül és higgadtan értékesítette a ziccert, miután elfektette Hegedűst, 4-0. Csak hogy legyen egy tényleg saját gólja a mozgékony szélsőnek. Érthetően nagy kedvvel játszott a Videoton, az MTK Hegedűsnek köszönhette, hogy megúszta az ötödik gólt, aki Nego megpattanó beadását bravúrral szedte ki a rövid felsőből. Ami késik, nem múlik… A 83. percben a brillírozó Nego kapott jó labdát Géresitől és Hegedűs mellett a kapuba lőtt, megszerezve második gólját a meccsen, 5-0.

Kiütéses győzelmével a Videoton megelőzte ellenfelét és előrelépett a második helyre egy fordulóval a vége előtt, az MTK ezzel a vereséggel akár a dobogót is bukhatja a bajnoki hajrában.

forrás: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik