NB I

Vasas-siker a kiesési rangadón

A Vasas hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát az élvonal szombati, 32. fordulójában.
OTP Bank Liga, 32. forduló
Vasas FC – Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 3400 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Vasas: Hermány – Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Risztevszki – Berecz, Vida, Müller (Romic, 77.) – Könyves, Ádám M. (Ferenczi I., 66.), Remili (Pavlov, a szünetben). Edző: Michael Oenning
Puskás: Pogacsics – Pauljevics, Tar, Fiola, Nagy Zs. – Pekár, Polonkai, Zsidai (Márkvárt, 65.), Zsótér (Castillion, 57.) – K. Mészáros, Sallai (Bacelic-Grgic, 63.). Edző: Szíjjártó István
Gólszerző: Korcsmár (7.)

A kiesési rangadóra ingyenes volt a belépés, ami meg is látszott a nézőszámon, ugyanis a lehetőségekhez képest szinte telt ház volt az Illovszky-stadionban.

A Vasas első támadása – Remili révén – rögtön veszélyes volt, de egy felcsúti védő mentett a lövés előtti pillanatban. Nagyon határozottan kezdett az angyalföldi csapat, és a hetedik percben Korcsmár találatával meg is szerezte a vezetést: a korábbi válogatott védő egy szöglet után fejelt, Pogacsics a kapufára tolta, de a kipattanót már belőtte (1-0).

A gólt követően összekapta magát a Puskás, és feléledt a játéka. Sallai távolról egy méterrel fölé lőtt, majd a túloldalon Risztevszki fejese után az ötösön belül pattogott a labda, de nem jutott el a gólvonalig. A harmincadik percben Könyves Norbert lapos beadása után senki nem tudott beleérni a labdába, pedig ismét nagyon közel állt második góljához a Vasas.

Csakhamar Pekár beadását a kapufa közelében várakozó Zsótér lőtte rá, de Szivacski blokkolt. Később Zsótér szabadrúgásból a kapufát találta el. A félidő végén aktívabbak voltak a vendégek, beszorították riválisukat a kapu elé, de Hermány magabiztosan védte Karol Mészáros fejesét.

A második félidő azzal kezdődött, hogy Ádám Martin lövését kivédte Pogacsics, majd Hermánynak kellett egymás után kétszer is védenie. Az ötvenedik percben tűzijáték alakult ki a vendégkapu előtt is, Pavlov és Berecz is próbálkozott, de blokkoltak a védők. A szögletet Korcsmár fejelte rá, de Pogacsics védett.

Hat perccel később Könyves kapott egy kitűnő labdát, de a tizenegyes-pontról a kapufa mellé lőtte. Pavlov próbálkozott 22 méterről, de Pogacsics védett, majd Szivacski adta be a labdát, de nem tudták kapura tenni, majd néhány másodperccel később Vida lövését blokkolták a védők. A 64. percben Fiola bombáját Hermány védte, majd Szivacski mentett az utolsó pillanatban.

A 71. percben Márkvárt középre tekert labdáját Castillion fejelte a keresztlécre. Felállt védelem ellen rohamozott a vendégcsapat, számos beívelést is hatástalanítaniuk kellett a fővárosiaknak, de mivel hiba nélkül végrehajtották mindezt, megelőzték a felcsútiakat a tabellán, és megőrizték esélyüket a bennmaradásra az utolsó forduló előtt.

– Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni. Nem ilyen mérkőzésre számítottam, a két félidő első tíz-tíz percét leszámítva végig a felcsútiak domináltak. Bárki rúghatott volna gólt, gólokat, szerencsére a Vasasnak sikerült. Ez nagy lépés volt a bennmaradás felé, de az út hosszú még, hiszen a játék nem volt az igazi – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára.

forrás: vasasfc.hu

Olvasói sztorik