NB I

Hősből negatív hőst csinált magából Gévay

Óriási csatában, két kiállítást követően 93. perces góllal nyert a Haladás.
OTP Bank Liga, 32. forduló
Paksi FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-3 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Karakó
Paks: Csernyánszki – Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Szabó J. – Papp K., Koltai (Balázs, 82.), Bertus, Szakály D. (Asztalos, 64.), Kecskés – Hahn. Edző: Csertői Aurél
Haladás: Király – Schimmer, Jánvári, Iszlai, Bosnjak – T. Wils, Kovács L., Németh M. (Medgyes, 82.), Halmosi – Williams, Gaál. Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Gévay (27.), Papp K. (78.), illetve T. Wils (73.), Rodenbücher (öngól 82.), Gaál (94.)
Kiállítva: Gévay (62.), Szabó J. (93.)

Kedvező helyzetből várhatta az NB I hajráját a Paks, de az utóbbi hetek bukdácsolásai – a Honvéd, a Debrecen, az MTK, a Videoton és a Ferencváros is legyőzte a tolnaiakat – után már csak 8. helyen álltak és a Diósgyőr is megelőzhette őket, az EL-szereplésre pedig már matematikai esélyük sem maradt. A kissé cél nélkül tengődő együttes otthonába a Haladás látogatott. Mészölgy Géza tanítványai remekül állták a sarat és két fordulóval a vége előtt még minden esélyük megvolt mind a dobogós, mind az Európa Liga-helyezések elérésére. Ehhez azonban legalább egyszer mindenképpen győzniük kellett, így utaztak Csertőiékhez. Ugyanilyen pályaválasztás mellett az ősszel a Paks 2-0-ra győzött. Ez volt a felújítás előtt álló paksi stadion utolsó bajnokija.

A Haladás kezdte a találkozót, de Bertus előtt adódott az első lehetőség: Szakály fejelte vissza a labdát és a középpályás 18 méterről lőtt. A 10. percben Schimmer két embert is megetetett a jobboldalt, majd beadott, Gaál lőtt, Rodenbücher az ötösön blokkolni tudott.

Jobban játszott a hazai csapat és ez a 26. percben már gólban is megmutatkozott. Szakály oldalsó szabadrúgásába Szabó csúsztatott, az ötösön pedig Gévay is belekapott és a kapuba paskolt (1-0).

Négy minutummal később Schimmer Szakály buktatásáért kapott sárga lapos figyelmeztetést. Három perccel később Szabó ment bele Schimmerbe, ő is lapot kapott. A 40. percben majdnem előnyt duplázott a Paks, amikor Koltai tüzelt, de Király kitolta.

Egy percre rá ismét neki adódott dolga, ráadásul szintén Koltai próbálkozott. Előbb 12, majd 5 méterről lőtt, de állta a sarat a veterán hálóőr. Ezzel együtt hátrányban mehetett szünetre a Haladás.

Gévay és Williams is besárgult a második játékrész nyitó akkordjaként, ráadásul némi dulakodás is fűszerezte a jelenetet. Az 54. percben Németh Márió 18 méteres lövését fogta Csernyánszki.

Öt perccel később már Németh Márió is sárga lap “büszke” tulajdonosa lehetett. Rosszabbul azonban a Paks járt: Gévay saját tizenhatosának előterében rántotta le Gaált. Mivel második sárga lapját gyűjtötte be ezzel a megmozdulással, mehetett zuhanyozni.

El is kezdet nyomni a Haladás: Németh Márió 18 méterről lőtt szabadrúgást, a kapus hárítani tudott. Szakály helyére védő, Asztalos jött a 64. percben. Egy perccel később Bosnjak lőtt mellé hat méterről Németh beadását követően. Később T. Wils tüzelt fölé.

A 73. minutumban összejött az egyenlítés a vendégeknek: Schimmer jobbról lőtte be a labdát, T. Wils pedig érkezett, ahogy kell és gólra váltotta a lehetőséget (1-1).

Egy perccel később válaszolhattak volna a hazaiak, de Hahn hiába adta ziccerbe Pappnak, ő 6 méterről sem talált célt. Ezután Hahn saját maga próbálta megoldani, de cselei után fölédurrantott.

Nem úgy egy perccel később csapattársa. Bertus szabadrúgását követően Szabó elé pattant a játékszer, amit Papphoz passzolt, ő pedig begyömöszölte azt Király mellett (2-1).

Ezzel azonban nem volt vége. Kecskés sárga lapja és a Németh Márió – Medgyes csere után Bosnjak adott be balról, Jánvári pedig vetődve az ötösről fejelt a kapuba (2-2).

Ezután Halmosi is sárgát kapott, majd Koltai helyére állt Balázs Zsolt. A dráma viszont még csak ezután jött. Szabó János Medgyessel ütközött, amiért azonnal kiállította Karakó játékvezető – és ez már a 92. perc krónikája volt. A hátralévő időt már nem bírta ki a Paks, Gaál közvetlenül a 18 méteres szabadrúgást a hálóba bombázta (2-3).

A Haladás ezzel elképesztően fontos 3 pontot gyűjtött be és továbbra is tapad az MTK-Debrecen-Videoton trióra az EL-helyekért folyó küzdelemben.

A Rangadó.hu szakértője, Éger László, korábbi válogatott labdarúgó, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen volt játékosa:
– Teljes mértékben döntetlen-szagú találkozót játszott egymással a két együttes, egyik fél sem kerekedett egyértelműen a másik felé, de sajnos ismételten sikerült elveszítenünk egy ilyen kiélezett meccset. Két kiállítás is fűszerezte a mérkőzést, amit végül egy szép szabadrúgással buktunk el.
Olvasói sztorik