NB I

Torghelle: jó szezont jól kell zárni

Az MTK csatárát az egyéni mutatók nem érdeklik, a Puskás elleni vereség kommentárjaival nem foglalkozik: nyerni akar a Vidi ellen.

– A bajnokság előtt nagyjából az első hat hely elérése volt a cél, ezt teljesítettük. Hogy az Európa-ligába odaérhetünk, az egy bónusz volt, elég valószínű, hogy immár ezt is elértük. Ezek után a dobogós helyezés tulajdonképpen a hab lehet a tortán – és jelen pillanatban erre is megvan az esély – sorolja Torghelle Sándor, hogy miért lehet már elégedett ő és az MTK az idei bajnoksággal, két fordulóval a vége előtt.
Persze, ha még mindig lehet fokozni, miért ne fokoznák, mondta a támadó a Rangadó kérdésére: a Videoton elleni esetleges sikerrel szinte karnyújtásnyira kerülnének az ezüstéremtől (vagy akár meg is szerezhetik), ergo, van még motiváció. Torghelle Sándor kétszer volt már magyar bajnoki ezüstérmes, érdekes módon mindkétszer a mostani ellenfél, a Vidi játékosaként.

– Tudom, hogy nem lesz könnyű meccs, a Videoton pocsékul kezdte a bajnokságot, mostanra viszont nyugodtan mondhatjuk, hogy jó formába lendültek, a Debrecent és a Ferencvárost is legyőzték hazai pályán. Ugyanakkor nem vagyunk esélytelenek, igyekszünk odatenni magunkat – ígéri a támadó. A Puskás Akadémiától elszenvedett vereség után sokan kommentálták a történteket úgy, hogy éppenséggel nem a motiváció jellemezte a kék-fehéreket, de Torghelle ezzel nem foglalkozik.

– A külföldi bajnokságokban is előfordul, hogy a hátrébb lévő csapat legyőzi az elöl lévőket. A Puskás Akadémia játékosai rengeteget tettek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat, és sikerült nekik. Lőttek egy gólt, aztán beálltak a kapujuk elé, mi pedig nem tudtuk átlőni a védelmüket. Élet-halál meccs volt számukra, ez meg is látszott a hozzáállásukon. Ennyi történt, semmi más – mondja az előző meccsel kapcsolatban.
A Vidi elleni meccs új történet lesz, Torghellének ráadásul jól megy a rangadókon, a Fradi ellen is gólt szerzett – az egész szezonja remekül sikerült, de az egyéni statisztikáival nem foglalkozik különösebben.

– Nem tűztem ki magam elé célként, hogy ennyi vagy annyi gólt lőjek, sose szoktam ilyet. Így alakult, örülök neki, de nem foglalkoztat túlságosan. Sokkal fontosabb, hogy a csapat elérje a célját. Ha nem kapunk ki Felcsúton a Viditől, akkor majdnem biztos, hogy megvan a dobogó. Ha viszont netán veszítenénk, nem a saját kezünkben lenne a sorsunk a végjátékban, ezért kell odafigyelnünk.
– Van már két bajnoki ezüstöm Fehérvárról, az MTK-val egy bronzom tavaly, szeretném gyarapítani az érmek számát. A szereplésünk mindenképpen sikeres, hiszen a szezon elején, ha valaki megnézte a különböző játékosállományokat, biztos, hogy nem a mienket tette a 2-3. helyre, mégis itt vagyunk, az előz harmincegy fordulóban bizonyítottunk. Eredményes szezon van mögöttünk, de szeretnénk eredményesen is zárni – tette hozzá a kék-fehérek csatára.

Olvasói sztorik